İlahi türünün günümüzde de varlığını sürdürmesinin nedeni sizce nedir

İlahi türünün günümüzde de varlığını sürdürmesinin nedeni sizce nedir
İlahi türünün günümüzde de varlığını sürdürmesinin nedeni sizce nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dinî konuların işlendiği dinî-tasavvufi halk edebiyatının nazım türlerinden biri de ilahidir. Günümüzde dinin toplum yaşamında önemli yer tutmaya devam etmesi ilahi türünün de günümüzde varlığını sürdürmeye devam etmesini sağlamaktadır.

Doğrudan doğruya dinî temalara bağlı tekke edebiyatı nazım şeklidir. İlâhî'nin kelime anlamı "Allah'a mahsus, Allah'a ait" demektir. Bu yüzden ilâhi türüne giren şiirlerde büyük ölçüde Allah sevgisi ve onun çevresinde her türlü dinî konu işlenir. Bu açıdan ilâhiler divan edebiyatının "tevhid" ve "münâcât'ları ile bir benzerlik gösterirler. Farklı olan yanı, ilâhilerin tekke ve dergâhlarda âyin sırasında belli bir makamla söylenmesindedir.

2
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.