İletişim kurmak neden önemlidir

İletişim kurmak neden önemlidir
İletişim kurmak neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsan toplum içinde yaşar. Toplum içinde ihtiyaçlarımızı karşılamak, bilgi ve görgümüzü artırmak, hayatımızı kolaylaştırmak, sevgi ve üzüntülerimizi paylaşmak için iletişim kurarız.

Mutlu olmak için, sosyal bir çevre kurmak için iletişim son derece önemlidir. Başka kimseler ile iletişim kurmaya mecburuz. Çünkü insan olmanın gereği aynı zamanda iletişim kurmaktan da geçer.

İletişim; duygu, düşünce ve bilgilerin alışverişi olduğu için toplumsal bir süreci de ifade etmektedir. İnsanlar toplum içinde bir arada yaşarlar. İnsanların bir arada yaşamaları iletişim hâlinde olmalarını gerektirir. Ev, apartman, otobüs durağı, okul, iş yeri, tiyatro gibi birçok yerde iletişim kurarız. Tutum ve davranışlarımız, çevremizle kurduğumuz iletişimi etkiler. Örneğin duyarlı ve samimi bir davranış tarzı çevremizle olan iletişimimize katkı sağlar. Doğru ve etkili bir iletişim birbirimizi anlamaktan geçer. Bu da toplum içinde pek çok sorunun kolaylıkla çözülmesine yardım eder.

506
192
504
177
58
113
705
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.