İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır

İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır
İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır sözünden ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır sözü bize ilimin ne denli önemli olduğunu hatırlatmaktadır. İnsanların ilim yolunda ilerlemeleri gerektiğinin altı bu sözle çizilmiştir. İnsanlar ancak ilim yolunda başarılara imza atarlar ve bu yolda önleri çok açıktır. Fakat ilim yolunda ilerlemeyen kişilerin ise geleceği parlak değildir. İlim bizleri aydınlatarak bizleri daima ileri götürmektedir.

İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır sözü Hacı Bektaş-ı Veli'ye aittir. İslam filozofu olan Hacı Bektaş-ı Veli, akla ve bilime son derece önem vermiştir.

İlim, bilgi anlamına gelmektedir. İnsanların bir şeyin bilgisine kesin olarak ulaşmasıdır. İlim, insanların hayatında oldukça önemlidir. İlim sayesinde insanlar doğruyu bulur ve doğrunun ışığında ilerlerler. İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır sözünü Hacı Bektaşi Veli söylemiştir. Bu söz, ilimin ve mantığın insan hayatında önemli bir konuma sahip olduğunu belirtmektedir

Hacı Bektaş-ı Veli hakkında kısaca bilgi edinecek olursak eğer;

  • 1209 yılında Horasan'ın Nişabur kentinde hayata gözlerini açmıştır. Gerçek ismi, Seyyid Muhammed bin İbrahim Ata'dır.
  • Ahlakı en büyük insan erdemi olarak görmüştür. Yaşamı boyunca bir çok kişiye yol göstermiştir.
  • Yeniçeri ocağının piri olarak kabul edilmektedir.
  • Türk dili ve kültürünün korunması için çalışmalar gerçekleştirmiştir.

838
797
819
268
1351
265
1001
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.