İlk 500’de bir Türk Üniversitesi var

İlk 500’de bir Türk Üniversitesi var
Çin Jiao Tong Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren, Şangay merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Shanghai Ranking Consultancy, ‘Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralaması 2016’yı (ARWU) yayınladı. Listeye Türkiye’den sadece İstanbul Üni

Harvard Üniversitesi geçen yıl olduğu gibi zirvedeki konumunu korurken, Stanford ikinci ve Berkeley California Üniversitesi ise üçüncü sıraya yerleşti. İlk 500’de toplamda 137 üniversitesi listeye giren ABD, ülkeler sıralamasında en iyi performansı gösteren ülke oldu.

Onu Birleşik Krallık 37 ve Japonya ise 16 yükseköğretim kurumu ile takip etti. Kıta Avrupası’nda en iyi performansı ise ilk 500’deki 8 üniversitesi ile İsviçre elde etti. Türkiye ise son sıradaki ülkeler arasında yer aldı. İlk 500’e Türkiye’den sadece İstanbul Üniversitesi 401-500 sıra bandı ile girdi.

Üniversiteler eğitim-akademisyen kalitesi, araştırma etkisi ve akademik personel başına düşen performans gibi 4 kritere göre sıralandı.

İlk 500’de bir Türk

Kaynak:Hürriyet

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.