İlk, orta ve liseler, 16 Mart itibarıyla bir hafta tatil edilecek

İlk, orta ve liseler, 16 Mart itibarıyla bir hafta tatil edilecek
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, okulların tatil edildiğini duyurarak "Ara tatil öne alındı, İlkokul, ortaokul ve liseler 16 Mart'tan itibaren bir hafta tatil edilecek" ifadesini kullandı.

Kalın, üniversitelerin de 16 Mart'tan itibaren 3 hafta tatil edildiğini açıkladı. Kalın ayrıca, Erdoğan'ın yurt dışı ziyaretlerinin ertelendiğini belirtti.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

5 saat süren toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın şu ifadeleri kullandı:

* İlk, orta ve lise okulları 16 Mart tarihinden itibaren 1 hafta tatil edilecek. Ara tatil önceye alınmış olacak. 23 Mart tarihi itibariyle de uzaktan eğitim yöntemiyle internetten ve televizyon kanallarından öğrencilerimizin eğitimlerine devam etmeleri imkanı sağlanacak.

* Milli Eğitim Bakanlığımız bu konuda kapsamlı bir çalışma yaptı. Üniversitelerle ilgili 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta boyunca üniversitelerimizde tatil edilecektir.

* Bu 3 haftalık tatilin nasıl koordine edileceği ve eğitim açısından telafi edileceği konusu YÖK koordinasyonunda belirlenecek usul ile üniversitelerle istişare etmek suretiyle eğitim programı tanzim edilecek. Üniversite eğitiminde kaybın olmaması için gerekli tedbirler alınacak.

* Spor müsabakalarının Nisan sonuna kadar seyircisiz oynanması kararı alınmıştır. Spor faaliyetlerinde böyle bir kalabalık ortamın alışmaması açısından bu kararın isabetli olduğunu ifade etmek isterim.

“KAMU GÖREVLİLERİNİN YURT DIŞINA ÇIKIŞI İZNE TABİ OLACAK”

* Kamu görevlilerinin yurt dışı ziyaretleri ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi imzalandı. Fevkalade bir durum olmadığı müddetçe kamu görevlilerinin yurt dışına çıkışı izne tabi olacak.

* Tedbirlerin titiz bir şekilde uygulanması noktasında kamu görevlileri de üzerine düşeni bu mekanizma vesilesiyle yerine getirmiş olacaklar. Vatandaşlarımızın yurt dışına çıkışları konusu da gündeme alınan başlıklardan birisiydi.

* Bizim tavsiyemiz fevkalade bir durum söz konusu olmadıkça vatandaşlarımızın yurt dışı seyahatlerini bir müddet tehir etmeleri yönündedir.

* Yurt dışından Türkiye'ye gelen vatandaşlarımızın da mutlaka kontrollerini yaptırarak kendilerini 14 gün tecrit etmeleri, yani karantina altı almaları büyük önem arz etmektedir.

* Tiyatro ve sinemalar hakkındaki karar Turizm Bakanlığınca verilecek.

Kaynak:Sözcü

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.