İlk Roma İmparatoru kimdir

İlk Roma İmparatoru kimdir
İlk Roma İmparatoru kimdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : İlk Roma İmparatoru kimdir 

A- Commodus

B- Augustus

C- Marcus Aurelius

Doğru Cevap: Augustus

Augustus ( Latince : IMPERATOR • CAESAR • DIVI • FİLİVLER • AVGVSTVS ; 23 Eylül MÖ 63 - 19 Ağustos 14), Gaius Octavius ​​Thurinus olarak doğmuş ve MÖ 44'ün evlatlık edinilmesinin ortaya çıkması Gaius Julius Caesar Octavianus, Adını Almış olan, MÖ 27 - MS 14 Yılları Arasında hüküm sürmüş Roman IMPARATORLUGU 'nun ilk İmparatoru. Genç Octavius, büyük amcası Jül Sezar'ın evlat edinilmiş ve Sezar'ın MÖ 44 yılında öldürülmesinin ardından varmıştı. Ertesi yıl Octavius, Marcus Antonius ve Marcus Aemilius Lepidus"İkinci üçlü hükümdarlık", triumvirlik olarak bilinen askeri diktatör ve yaratılmışlardır. Bir Triumvirüs, Octavianus konsüller Hirtius ve Pansa 'nın ölümlerini tamamlar ve kendini sürekli olarak seçimlererek Roma ve eyaletlerinin büyüklüğünü bir otokrat olarak görmek mümkündür. Üçlü yönetim, müldarlarının bulunduğu kişisel ihtiraslardedir. Lepidus sürgüne gönderilirken, Antonius MÖ 31'te Octavianus'un ordusuna karşı kaybettiği Actium Savaşı'nın yaptığı bir suikast sonucu öldürüldü.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.