İlk trafik yönetmeliği el kitabını yazan William Phelps Eno için hangi bilgi doğrudur

İlk trafik yönetmeliği el kitabını yazan William Phelps Eno için hangi bilgi doğrudur
Dur işaretinin mucidi olan yaya geçidi, dönen kavşak, tek yönlü yol, taksi durağı fikirlerini bulan ve polisler için ilk trafik yönetmeliği el kitabını yazan William Phelps Eno için hangi bilgi doğrudur sorusunun cevabını vereceğiz.

ATV’nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 10 Ağustos 2022 Çarşamba yeni bölümü ile ekranlarda izleyicileri ile buluştu. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya sorulan sorunun cevabı merak konusu oluyor.

Soru : Dur işaretinin mucidi olan yaya geçidi, dönen kavşak, tek yönlü yol, taksi durağı fikirlerini bulan ve polisler için ilk trafik yönetmeliği el kitabını yazan William Phelps Eno için hangi bilgi doğrudur

A- Araba kullanmayı öğrenmemiştir
B- Aşırı hızdan kaza yaparak ölmüştür
C- Ehliyetine ömür boyu el koymuştur
D- Trafik cezası ödeme rekortmenidir

Doğru Cevap: Araba kullanmayı öğrenmemiştir

William Phelps Eno (3 Haziran 1858 – 3 Aralık 1945) öldü Amerikan iş adamı yol güvenliği ve trafik kontrolündeki ilk yeniliklerin çoğundan sorumlu. Kendisi araba kullanmayı hiç öğrenmemiş olmasına rağmen, bazen “trafik güvenliğinin babası” olarak bilinir.

Eno’ya atfedilen yenilikler arasında trafik düzenlemeleri, dur işareti , yaya geçidi, trafik çemberi , tek yönlü cadde , taksi durağı ve yaya güvenlik adaları yer alıyor . Döner trafik planı 1905’te New York’taki Columbus Circle’da , 1907’de Paris’teki Arc de Triomphe’de , 1926’da Piccadilly Circus’ta ve 1927’de Champs-Élysées’deki Rond Point’te yürürlüğe girdi .

0
0
0
0
0
0
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum