İlk Türk devletlerindeki gelir kaynakları nelerdir

İlk Türk devletlerindeki gelir kaynakları nelerdir
İlk Türk devletlerindeki gelir kaynakları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İlk Türk devletleri yaşadıkları coğrafya gereğince geçim kaynaklarını oluşturmak ve ticaret yapmak için faaliyetler sürdürmüşlerdir. Türkler konar-göçer olarak yaşasa da devletler kurduktan sonra da aynı kültür ve anlayışlarını devam ettirmişlerdir. Türkler çalışkan ve mücadeleci bir millet olarak yaşamışlardır.

İlk Türk devletlerinin gelir kaynakları, ormancılık, madencilik, hayvancılık ve tarım olarak bilinmektedir. Toplayıcılık, avcılık ve hayvancılık göçebe toplumların uğraş alanları olarak bilinmektedir. Toprakla uğraşmayı gerektiren ormancılık, tarım ve madencilik de devletlerin uğraş alanları olarak bilinmektedir. Hep göçebe toplum özellikleri taşıyan hem de devletler kuran Türkler bu gelir kaynakları ve geçim yollarını sürdürmeyi başarmışlardır.

  • Hayvancılık temel geçim kaynağı olmuştur.
  • Ayrıca tarım, ticaret ve madencilik de gelir kaynaklarındandır.

Hunlarda hayvancılık gelişmiş olduğu için Hunlar Çin ülkesine başta canlı hayvan olmak üzere; konserve et, deri ve kürk satıyor, satılan bu malların karşılığında ise tarım ürünleri ve giyim eşyaları alıyordu.

Uygurlarda yerleşik hayat yaygınlaşınca, Uygur halkının ekonomi anlayışı tarım olmuştur. Hunlar, Kök Türkler ve Uygurlarda demircilik ve madencilik önemli bir meslek hâline gelmişti.

12
7
2
1
2
3
26
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.