İlk yardım uygulayacak olan kişilerin, ilk yardım eğitimi almış olmaları gerekli midir

İlk yardım uygulayacak olan kişilerin, ilk yardım eğitimi almış olmaları gerekli midir
İlk yardım uygulayacak olan kişilerin, ilk yardım eğitimi almış olmaları gerekli midir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İlk yardım uygulamaları herhangi bir kaza anında kazazedenin ya da hasta veya yaralının zor durumdan kurtulması amacıyla yapılan ilk müdahale olarak bilinmektedir. İlk yardım uygulamaları temel sağlık bilgileri gerektirmektedir. İlk yardım uygulamaları, ilk yardım uygulaması bilen kişiler tarafından yapılmalıdır.

İlk yardımının bilen kişiler tarafından yapılması hastanın ölmesine engel olabilir. Bilmeyen kişilerin ilk yardım yapamaması gerekir. İlk yardım uygulamalarını bilmeden yapmak hastaların, yaralıların ölmesine, felç olmasına daha fazla yara almasına veya hasta olmasına neden olabilir. bu gibi durumların önüne geçmek için ilk yardım uygulamaları bilen kişiler tarafından yapılmalıdır.

Evet, İlk yardım uygulayacak kişilerin ilk yardım eğitimi sonucunda ilk yardımcı sertifikası alması gerekir. Maalesef herhangi bir kaza durumunda bilinçsizce yapılan müdahaleler sonucu sakat kalan hatta ölen insanlar olmaktadır.
Bunun önlenmesi maksadıyla ülkemizde yetki verilmiş kurumlarca ilk yardım eğitimleri verilmekte ve eğitim sonunda ilk yardımcı sertifikası verilmektedir. İlk yardım sertifikaları 3 yıl geçerli olmakta, 3 yıl sonunda yenilenmeyen sertifikalar geçersiz sayılmaktadır.

Kalabalık yaralıya müdahele etmeyerek doğru mu yapmıştır? Tartışınız.

Eğer o kalabalıkta ilk yardım bilgisi bulunan bir kişi yok ise kalabalık doğru olanı yapmıştır. Bu durumlarda ilk yardım bilgisi yok ise yaralıya müdahalede bulunmamak daha yararlıdır. Nedeni ise yaralının durumunun daha da kötüye gitmesi sağlanabilir. Hastanın endişesi var ise giderilmelidir.

23
159
48
6
3
4
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.