İlk yardımın önemli olduğunu düşünüyor musunuz

İlk yardımın önemli olduğunu düşünüyor musunuz
İlk yardımın önemli olduğunu düşünüyor musunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İlk yardım çok önemlidir. İlk yardım yapılacak kişiye yapılan ilk müdahale onun hayatını kurtarabileceği gibi yanlış müdahale sonucu kişinin ölümüne de neden olabilir. Bu nedenle ilk yardım yaparken çok dikkatli olunmalı, bilinçlice yapılmalıdır. Eğer ilk yardım hakkında bilgimiz yoksa hiçbir şekilde müdahale edilmeden 112 aranmalıdır.

İlk yardım hayati tehlike içeren bir kaza ve durum karşısında ilk yapılan müdahaleleri tanımladığı için çok önemlidir. Tıbbı yardım ve Ambulans çağrılması, kaza zedelerin durumlarının kötüleşmesinin önlenmesi, mümkünse iyileşmelerini hızlandıracak uygulamalar yapılması belki de onların hayatlarının kurtulmasını sağlayacaktır. Ama ilk yardımın bilinçli kişiler ve bu konuda eğitim- sertifika almış kişiler tarafından yapılaması gerekir.

Örneğin hayati tehlikesi olmayan bir kişi gerekmedikçe sağlık ekipleri gelinceye kadar araçta kıpırdatılmadan beklemesi gerekirken, onu kurtarmak isteyen bilinçsiz kişiler kaza zedenin hayatına mal olabilecek korkunç hatalar yapabiliyorlar. Bunun için ilk yardım sadece eğitim- sertifika almış kişiler tarafından yapılmalıdır.

29
183
256
18
22
33
273
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.