İmam Hatip Lisesi baraj dersleri

İmam Hatip Lisesi baraj dersleri
Anadolu İmam Hatip Lisesi 9, 10, 11 ve 12. sınıfta hangi dersler baraj dersidir, Baraj dersinden en geçmek için kaç puan almak gerekiyor? Detaylar haberimizde...

Haftalık ders çizelgelerinde “Ortak Dersler”, “Meslek Dersleri” ve “Seçmeli Dersler” bölümleri yer almaktadır. Ortak Dersler, tüm ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin zorunlu olarak alması gereken derslerdir.
Yıl sonu başarı ortalaması ile başarılı sayılamayacak dersler; “Kur’an-ı Kerim” ve “Türk Dili ve Edebiyatı” dersleridir

Lisede İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekiyor.

Liselerde baraj dersten kalmak:

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Yılsonu başarı puanıyla başarılı sayılamayacak derslerden (Baraj dersleri kast ediyor) başarısız olan öğrenciler, o dersten veya derslerden sorumlu geçer.

Yani baraj dersiniz (“Kur’an-ı Kerim” ve “Türk Dili ve Edebiyatı”) zayıf ise bu dersi yıl sonu başarı puanı ile geçemezsiniz. Baraj dersiniz yıl sonunda zayıfsa bu dersi ancak sorumlu geçebilirsiniz.

955
826
714
1066
3111
390
2803
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
24 Yorum