İncelediğiniz tabloda eriyen saatler ve kurumuş bir ağaç varsa

İncelediğiniz tabloda eriyen saatler ve kurumuş bir ağaç varsa
İncelediğiniz tabloda eriyen saatler ve kurumuş bir ağaç varsa bu tablo hangi sanatçının eseridir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : İncelediğiniz tabloda eriyen saatler ve kurumuş bir ağaç varsa bu tablo hangi sanatçının eseridir

Doğru Cevap: Salvador Dali

Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech , kısaca Salvador Dalí (d. 11 Mayıs 1904 - ö. 23 Ocak 1989), Katalan sürrealist ressam. Gerçeküstü eserlerindeki tuhaf ve kapaklı imgelerle ünlenmiştir. En iyi bilinen eseri olan Belleğin Azmi , 1931'de ni bitirdi.
Dalí, ressamlığın yanı Sıra heykelcilik , fotoğrafçılık ettik filmcilikle de ilgilenmiş, Amerikan animasyoncu Walt Disney ile beraber Yaptığı Destino Adlı Kısa çizgi film, 2003'te "en iyi Kısa animasyon filmi" dalında Oscar adayı Olmuştur.
Katalonya doğumlu olan Dalí, 711 yılında İspanya 'yı fethetmiş olan Mağribiler ' in soyundan geldiğini iddia ettiler, "Süslü ve cafcaflı olan onun şeye, lüks hayata ve doğuya sahip oldukları düşkünlüğünü" de "Arap kökeni" ne bağlamıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.