İncir ülkemizde en çok nerede yetişir

İncir ülkemizde en çok nerede yetişir
İncir ülkemizde en çok nerede yetişir, İncirin anavatanı neresidir, İncir hangi hastalıklara iyi gelir, İncirin yapraklarından nasıl faydalanılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İncir en çok Ege bölgesinde İncir yetişir. Bunun nedeni de Ege Bölgesinin sıcaklık ortalamasının diğer bölgelerimize oranla oldukça yüksek olması diyebiliriz. Peki ama Ege Bölgesinde hangi illerde yetişir sorusunun cevabını verirsek sizleri tam olarak aydınlatmış olacağız. En çok Büyük ve Küçük Menderes ovalarında yetişir. En çok yetiştiği il Aydın ilimiz daha sonra ise İzmir olarak sıralayabiliriz.

Ülkemizdeki incirlerin yüzde 80’e yakını Ege Bölgesinde yetişirken yüzde 20 kadarı ise Akdeniz, Marmara ve Karadeniz’in bazı bölgelerinde yetişir. Dünya klasmanında ise incir üretiminde ülkemiz birinci sıradadır. Yani dünyayı incire doyuran bizim ülkemizdir. Fakat yurt dışına daha çok kurutulmuş incir ihraç edilir.

1) İncir ülkemizde en çok nerede yetişir?
Cevap
: Aydın yöresinde yetişir.

2) İncirin anavatanı neresidir?
Cevap
: Güneybatı Asya’dır.

3) İncir hangi hastalıklara iyi gelir?
Cevap
: Sindirimi kolaylaştırır. Kabızlığa iyi gelir.

4) İncirin yapraklarından nasıl faydalanılır ?
Cevap
: Yapraklarının sürü alternatif topta kullanılır.

533
525
9
2
0
4
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.