İnfaz ve koruma memuru (Gardiyan) ne iş yapar

İnfaz ve koruma memuru (Gardiyan) ne iş yapar
Suç işlemiş insanların güvenliğinden sorumlu olmak diğer yandan topluma daha sağlıklı şekilde geri dönebilmeleri sürecinde özverili ve soğukkanlı bir şekilde çalışmaya hazır mısınız? Cevabınız “evet” ise bu mesleğin açıklamalarını okuyun.

nfaz ve Koruma Memuru (Gardiyan) cezaevi ve ıslah evlerinde barındırılan suçluların ihtiyaçlarını karşılayan ve bunların ıslahını sağlayarak topluma yeniden kazandırılmasına yardım eden meslek elemanıdır.

İnfaz ve Koruma Memuru (Gardiyan);

• Koğuşları belirli periyotlarla kontrol eder, çalışan tutuklulara nezaret eder,
• Kapı, pencere ve bahçe kapılarının iyi bir şekilde kapatılıp kapatılmadığını ve kaçma girişimiyle ilgili herhangi bir çalışma olup olmadığını muayene ve tespit eder,
• Tutuklu ve hükümlülerin yemek, banyo ihtiyaçlarını karşılama, onları revire çıkarma, görüşlere götürüp getirme, mahkemeye hazırlama, tıraş, kantin ihtiyaçlarının temini, yöneticilerle görüşmeleri işlerini yapar,
• Hükümlülerin ve tutukluların sayımını günde en az üç defa yapar,
• Cezaevlerinde çıkabilecek olaylara anında müdahale ederek olayın büyümesini engeller ve sükûnetin devamını sağlar.

Bu mesleği yapacak kişilerin, insan ilişkilerinde başarılı, sabırlı, sorumluluk sahibi, hoşgörülü kişiler olması gerekir. Gardiyanlar genelde kapalı, açık ve yarı açık ceza evlerinde, bunlara bağlı atölye ve açık alanlarda çalışırlar. Teknolojik gelişme bu mesleğin icrasını kolaylaştırmaktadır (kapalı devre TV sistemi gibi).

Mesleğin eğitimi mesleki ve teknik liselerin adalet alanı, İnfaz ve Koruma dalında verilmektedir.

İnfaz ve Koruma dalından mezun olanlar Adalet Bakanlığı (merkez ve taşra) teşkilatı, cumhuriyet başsavcılıkları, ceza infaz (cezaevi ve tutukevleri) kurumlarında çalışırlar. Ayrıca özel güvenlik şirketleri ile kamu kurumlarının ve özel kurumların güvenlikle ilgili birimlerinde de iş bulabilmektedirler.

Benzer Meslekler,

  • Polis
  • Bekçi
  • Koruma ve Güvenlik Görevlisi
Meslek Bilgileri
 
Meslek Kodu : 5413.01
Meslek Adı : İnfaz Ve Koruma Memuru (Gardiyan)
M. Ana Grubu : Hizmet Ve Satış Elemanları
M. Alt Ana Grubu : Koruma Hizmetleri Veren Elemanlar
M. Grubu : Koruma Hizmetleri Veren Elemanlar
M. Birim Grubu : Gardiyanlar
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim 

Kaynak:Eğitim Sistem

2
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.