İnfitâr suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

İnfitâr suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
İnfitâr suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, İnfitâr suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, İnfitâr suresi kaç sayfadan oluşur, İnfitâr suresi toplam kaç sayfa, Arapça 586 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

İnfitâr suresi 586. sayfadır, 30. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 19 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “infetarat”fiilinin mastarından almıştır. İnfitâr, yarılmak demektir. Hem mushaftaki sıralamada hem de iniş sırasına göre seksen ikinci sûredir. Nâziât sûresinden sonra, İnşikak sûresinden önce Mekke’de inmiştir.

İnfitâr suresinin konusu

Sûrede kıyamet koparken evrende meydana gelecek olan değişim ve bazı dehşet verici olaylar, öldükten sonra dirilme, mahşerde hesap verme ve itaatkâr kulların varacakları cennetle isyankâr kulların gideceği cehennem gibi konular yer almaktadır.

Arapça 586 nasıl yazılır : ٥٨٦

İnfitar Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim (sevabını umarak) İnfitar suresini okursa, Allah’u Teala ona her bir kabir sayısınca ve hatta gökten yağan her bir damla sayısınca bir hasene verir ve o kişinin işlerini ıslah eder."(Ebu Suud Efendi, Ebû Suud Tefsiri (İrşâdü Aklis-Selim), 9/123)

Rivayet edildi ki:

  • Her murada nail olmak için 21 defa okunur.
  • Her gün okuyan, tövbe etmiş olarak ahirete göçer

23
1
1
1
1
8
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.