İngilizcesi algorithm, Almancası algorithmus, İspanyolcası algoritma ve Türkçesi algoritma olan kelimenin kökeni kimin adıdır

İngilizcesi algorithm, Almancası algorithmus, İspanyolcası algoritma ve Türkçesi algoritma olan kelimenin kökeni kimin adıdır
İngilizcesi algorithm, Almancası algorithmus, İspanyolcası algoritma ve Türkçesi algoritma olan kelimenin kökeni kimin adıdır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : İngilizcesi algorithm, Almancası algorithmus, İspanyolcası algoritma ve Türkçesi algoritma olan kelimenin kökeni kimin adıdır 

A- Einstein
B- Newton
C- Harizmi
D- Al Gore

Doğru Cevap: Harizmi

İlk algoritma, el Harezmi tarafından "Hisab el-cebir ve el-mukabala" kitabında sunulmuştur. Algoritma sözcüğü de El Harizmi'nin isminin Avrupalılarca telaffuzundan doğmuştur.
Algoritma sözcüğü, Özbekistan'ın Harezm, bugünkü Türkmenistan'ın Hive kentinde doğmuş olan Ebu Abdullah Muhammed İbn Musa el Harezmi'den gelir. Bu alim 9. yüzyılda cebir alanındaki algoritmik çalışmalarını kitaba dökerek matematiğe çok büyük bir katkı sağlamıştır. "Hisab el-cebir ve el-mukabala (حساب الجبر و المقابلة)" kitabı dünyanın ilk cebir kitabı ve aynı zamanda ilk algoritma koleksiyonunu oluşturur. Latince çevirisi Avrupa'da çok ilgi görür. Alimin ismini telaffuz edemeyen Avrupalılar "algorizm" sözcüğünü "Arap sayıları kullanarak aritmetik problemler çözme kuralları" manasında kullanırlar. Bu sözcük daha sonra "algoritma"ya dönüşür ve genel kapsamda kullanılır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.