İngiltere'de katıldığı bir sergiye dalgıç giysisiyle gelen ressam kimdir

İngiltere'de katıldığı bir sergiye dalgıç giysisiyle gelen ressam kimdir
İngiltere'de katıldığı bir sergiye dalgıç giysisiyle gelen nefes alamayıp fenalaşınca yanında getirdiği istekayla başlığı sökülerek kurtarılan ressam kimdirsorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : İngiltere'de katıldığı bir sergiye dalgıç giysisiyle gelen nefes alamayıp fenalaşınca yanında getirdiği istekayla başlığı sökülerek kurtarılan ressam kimdir

A- Andy Warhol
B- Pablos Picasso
C- Salvador Dali
D- Marchel Duchamp

Doğru Cevap: Salvador Dali

 

Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech, kısaca Salvador Dalí (11 Mayıs 1904 - 23 Ocak 1989), Katalan sürrealist ressam. Gerçeküstü eserlerindeki tuhaf ve çarpıcı imgelerle ünlenmiştir. En iyi bilinen eseri olan Belleğin Azmi'ni 1931'de bitirmiştir.

İngiltere'de katıldığı bir sergiye dalkıç kıyafeti ile gelen, daha sonrada nefes almayıp fenalaşınca yanında getirdiği istekayla başlığı sökülerek kurtarılan ressam Salvadaor Dali'dir
Kendini; “Tanrı’ya inanıyorum ama inançlı değilim” sözleriyle tanımlayan Salvador Dali, dünyanın en ünlü yabancı ressamları arasında yer almaktadır. İspanyol kökenli olan sanatçı; ressam, heykeltıraş, fotoğrafçı ve filmci unvanlarına sahiptir.
Ünlü ismin en meşhur tablosu 1931 yılında yaptığı Belleğin Azmi adındaki eseridir. Ressamlar arasında çok farklı bir yere sahip olan ve “sürrealizm benim”fikrini benimsemiştir.

2
1
2
1
1
2
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.