İnsan Genomu Projesi için birçok bilim insanı çok çalışarak büyük emek harcamakta

İnsan Genomu Projesi için birçok bilim insanı çok çalışarak büyük emek harcamakta
İnsan Genomu Projesi için birçok bilim insanı çok çalışarak büyükemek harcamakta, elde ettikleri yeni bilgileri dünya kamuoyu ilepaylaşmaktadır. Bu konuda yapılan bilimsel çalışmalarla ilgili bilgilerdenne gibi faydalar bekleyebiliriz?

İnsanların adına yapılan her çalışma, daha sağlıklı bir neslin ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Sağlık çalışmalarına bakıldığında birçok insanın geçmişten günümüze hastalıkların teşhisinde tanısında ve tedavisinde ilerleme kaydettiğini görmekteyiz. İnsanların sağlıklarında bu denli bir değişime sebep olmakta oldukça büyük bir sorumluluktur. Hatta sosyal sorumluluk projesi bile denebilmektedir. İnsan genomu projesi birçok ülkenin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. 10 yılı aşkın bir süre hız kesmeden devam etmiş ve birçok genetik bilginin çözümlenmesi sağlanmıştır. Genetik bilginin akışı hız kesmeden devam etmiştir.

İnsan genomu projesinin kapsamında , insanların en küçük genetik materyali olan genler ve genomlar incelenmiştir. Bu süreçte incelenen gen yapılarında farklı hastalıklar bulunmuştur. Bu hastalıkların tedavisi ve tanınması adına birçok bilimsel yayın yapılmıştır. Bu bilgiler ışığında insan genomu projesi, uzun vadede genetik hastalıkların tanısında oldukça önemli bir yere sahiptir. İnsan genomunun çözümlenmesi ve hastalıkların tedavi edilmesi de sürekli olarak neslin sağlıklı bir şekilde geleceğe ilerleme kaydetmesi ile mümkün olmaktadır.

0
0
1
0
0
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.