İnsan nüfusu 2080'lerde hangisiyle zirveye ulaşacak ve 2100 yılına kadar hemen hemen aynı kalacaktır

İnsan nüfusu 2080'lerde hangisiyle zirveye ulaşacak ve 2100 yılına kadar hemen hemen aynı kalacaktır
Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İlişkiler Departmanına göre insan nüfusu 2080'lerde hangisiyle zirveye ulaşacak ve 2100 yılına kadar hemen hemen aynı kalacaktır sorusunun cevabını vereceğiz.

ATV’nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 25 Aralık 2022 Pazar yeni bölümü ile ekranlarda izleyicileri ile buluştu. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya sorulan sorunun cevabı merak konusu oluyor.

Soru : Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İlişkiler Departmanına göre insan nüfusu 2080'lerde hangisiyle zirveye ulaşacak ve 2100 yılına kadar hemen hemen aynı kalacaktır

A- 10,4 milyar
B- 12,4 milyar
C- 14,4 milyar
D- 16,4 milyar

Doğru Cevap: 10,4 milyar

Birleşmiş Milletler (BM), dünya nüfusunun bugün 8 milyara ulaştığını açıkladı. Küresel nüfusa sadece son 11 yılda 1 milyar insan eklendi. BM'nin nüfus projeksiyonlarına göre, dünya nüfusu 2037'ye kadar 9 milyara çıkacak; 2080'lerde yaklaşık 10,4 milyar insanla zirveye ulaşacak ve 2100'e kadar bu seviyelerde kalacak.

BM Nüfus Bölümü Direktörü John Wilmoth, dünya nüfusunun 8 milyara ulaşmasıyla ilgili açıklamasında, "Bu, insanlığın başarısının bir işareti ancak aynı zamanda geleceğimiz için de büyük bir risk" dedi.

BM, iklim değişikliği nedeniyle kaynak kıtlığıyla karşı karşıya olan bölgeleri daha fazla zorluğun beklediği uyarısında bulundu. Uzmanlar, kaynak sıkıntısının özellikle nüfuslarında büyük artış beklenen Afrika ülkelerinde büyük bir sorun olarak ortaya çıkacağını söylüyor.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.