İnsan suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

İnsan suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
İnsan suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, İnsan suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, İnsan suresi kaç sayfadan oluşur, İnsan suresi toplam kaç sayfa, Arapça 580 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

İnsan suresi 577. sayfadan başlar ve 579. sayfada biter, 29. cüzde yer almaktadır. Medine döneminde inmiştir ve 31 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “insan” kelimesinden almıştır. Aynı âyette geçen “ed-Dehr” kelimesinden dolayı Dehr sûresi diye de anılır. Dehr, zaman demektir. Sûrede başlıca, ahiret hayatıyla ilgili meseleler ve özellikle takva sahiplerinin cennette kavuşacakları çeşitli nimetler konu edilmektedir. Mushaf tertîbine göre 76, nüzûl sırasına göre 90. sûredir.

İnsan suresinin konusu

İnsanın yaratılışı ve ona verilen hususi kabiliyet ve istidatlardan bahsedilerek, onun bunları hür iradesiyle ya “şükür” yolunda, yahut “küfür” yolunda kullanabileceğine dikkat çekilir. Bu iki tercihten birine göre insanın hem dünyadaki inanç ve amelleri, hem de buna bağlı olarak âhirette karşılaşacağı neticeler farklı olacaktır. Sûrede özellikle “şükür” yolunu tutup, “Allah’ın has kulları”ndan olabilme başarısını gösteren bahtiyarlara ikram edilecek cennet nimetleri sayılır. Son olarak, bahsedilen cennet nimetlerine ve o nimetleri hazırlayan Yüce Rabbin rızâsına erişme yollarını gösteren Kur’an’ın indirilişine ve onun temel hedeflerine dikkat çekilir.

Arapça 577 nasıl yazılır : ٥٧٧

İnsan Suresinin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim İnsan suresini (vird olarak) okursa, onun Allah katındaki mükafatı cennet ve ipektir."(Ebûl-Leys Semerkandî, Tefsirul-Kur’ân, 6/347; Ebu Suud Efendi, Ebû Suud Tefsiri (İrşâdü Aklis-Selim), 9/77)

Rivayet edildi ki:

  • 70 defa okuyan kimse, kötü ahlaktan kurtulur. Allah Dostlarının zümresine nail olur, manevi yönden yükselir.
  • Kaza ve belalardan korunmak için 7 kere okunur.

1
2
16
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.