İnsanda merak duygusu olmasaydı ne olurdu

İnsanda merak duygusu olmasaydı ne olurdu
İnsanda merak duygusu olmasaydı ne olurdu bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Merak sözlükte "bir şeyi anlamak veya öğrenmek için duyulan güçlü istek" anlamına gelir.

Yani merak duygusu insana bir şey öğrenmek, bir işle uğraşmak isteği verir. İnsanı diğer canlılardan ayıran en büyük dürtüsü merak dürtüsüdür. Bu dürtü olmasaydı eğer insan kendini geliştiremez çevresinde olan biteni anlamak için çaba sarf etmezdi. Bu nedenle bugünkü geldiğimiz gelişim aslında merak duygumuzdan kaynaklanır.

Daha önce hiç yağmur görmediğimizi varsayalım. Sabah uyandığımızda pencereden dışarı baktığımızı ve dışarıda yağmur yağdığını gördüğümüzü düşünelim. Gökyüzünden aşağıya doğru akan su damlalarının nereden geldiğini, nasıl oluştuğunu merak ederiz, çevremize nereden geldiklerine dair sorular sorarız ardından merak duygumuz bu damlaların nasıl oluştuğunu öğrenmemizi sağlar.
Merak insanın araştırmaya ve öğrenmeye başlamasını sağlayan bir duygudur. Çünkü eski zamanlardan günümüze kadar, tekerleğin icadından en gelişmiş uzay araçlarına kadar üretilen her araç, Dünya'ya ve evrene dair öğrendiğimiz her şey insanın merak duygusunun birer ürünüdür.

Böylelikle diyebiliriz ki, insanda merak duygusu olmasaydı, araştırma ve öğrenme isteği de olmazdı ve bilim dediğimiz kavram da oluşamazdı.

114
111
432
105
116
64
228
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.