İnsanın söz ve eylemlerinin oluşturduğu ürün ve yapıların anlamına yönelik yorumlama hangi kavramla ifade edilir

İnsanın söz ve eylemlerinin oluşturduğu ürün ve yapıların anlamına yönelik   yorumlama hangi kavramla ifade edilir
İnsanın söz ve eylemlerinin oluşturduğu ürün ve yapıların anlamına yönelik yorumlama hangi kavramla ifade edilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İnsanın söz ve eylemlerinin oluşturduğu ürün ve yapıların anlamına yönelik yorumlama hangi kavramla ifade edilir?

Cevap : İnsanın söz ve eylemlerinin oluşturduğu ürün ve yapıların anlamına yönelik yorumlara hermeneutik denir.
Hermenötik yorumlama teorisi ve metodolojisidir, özellikle İncil metinleri, bilgelik edebiyatı ve felsefi metinlerin yorumlanması ile ilgilidir. Hermenötik, doğrudan kavrayış başarısız olduğunda kullanılan yorumlayıcı ilke veya yöntemlerden daha fazlasıdır ve anlama ve iletişim sanatını içerir.

Hermeneutik, insanın söz ve eylemlerinin oluşturduğu ürün ve yapıların anlamına yönelik yorumlamadır. Hermeneutik, tek Tanrılı dinlerde özellikle kutsal metinlerin yorumlanması veya peygamberin söz ve davranışlarının anlaşılması şeklinde ortaya çıkmış ve zamanla tüm metinlerde uygulanır olmuştur.

3
0
2
0
1
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.