İnsanlar neden merak ederler

İnsanlar neden merak ederler
İnsanlar neden merak ederler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Neden merak ettiğimizi açıklamak için ileri sürülen pek çok görüş vardır. Görüşlerden birine göre; yeni ve karmaşık şeyler beyinde bir belirsizlik hissine neden oluyor. Hoşnutsuzluk ve rahatsızlığa yol açan bu belirsizliği yok etmenin yollarından biri de merak tutkusuyla birlikte açıklığa kavuşma, bilinene ulaşma durumu. Ancak bu kuram, insanların yeni ve bilinmeyenle karşılaşmadan da meraklı olmaları durumunu açıklayamıyor.

Neden meraklı olduğumuzu açıklamak için ileri sürülen bir görüşe göre, yeni ve karmaşık şeyler beyinde belirsizlik hissine neden oluyor. Merak ise canlıların kendilerini hoşnutsuz hissetmesine neden olan bu histen kurtulmayı sağlıyor. Yeni ve karmaşık şeyler hakkında daha fazla bilgi edinmek, bunların sebep olduğu hoşnutsuzluğu azaltıyor. Bu kuramın en büyük eksiği, insanların yeni ve karmaşık şeylerle karşılaşmadıkları zaman da meraklanmalarını açıklayamaması. Örneğin canı sıkılan birinin kendisini eğlendirecek ilginç şeyler bulmaya çalışması bu kuram ile açıklanamıyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.