İnsanlar, neden yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kalır

İnsanlar, neden yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kalır
İnsanlar, neden yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kalır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanlar yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kalabilirler. Bunun belli başlı milletlerin ve devletlerin çözemeyeceği durumlardan kaynaklanabildiği de bir gerçektir. Fakat günümüzde doğal afetlerin yanında bir de savaşların yaşanması insanların göç etmesine neden olmaktadır. Günümüzde en büyük sorunlardan biri de göçtür.

İnsanlar yaşadıkları toprakları doğal afetler, savaşlar, kıtlık, yokluk, yoksulluk gibi nedenlerle terk etmek durumunda kalmaktadır. Özellikle savaşların maddi ve manevi yıkıcı boyutları insanları evsiz, kimsesiz, vatansız bırakmakta ve insanların mülteci olarak yaşamalarına neden olmaktadır. Dünyada yaşanan savaşlar nedeniyle evinden ve topraklarından olan milyonlarca mülteci başka ülkelerde ya da kamplarda hayatlarına devam etmeye çalışmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
1
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum