İnsanoğlu çiğ süt emmiş atasözünün anlamı

İnsanoğlu çiğ süt emmiş atasözünün anlamı
İnsanoğlu çiğ süt emmiş, insanlar her zaman iyi, doğru değildir, soysuzca davranabilir, iyiliğe kötülükle karşılık verebilir” anlamında söylenen bir atasözüdür.

İnsanoğlu çiğ süt emmiş, İnsanoğlu çiğ süt emmiş atasözünün anlamı şu şekilde :

Şurası muhakkak ki, insanın ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Çoklukla güven de vermez. Hiç umulmadık bir anda nankörlük edip çıkarı için iyilik gördüğü kimseye bile kötülük yapabilir.

İnsanoğlu Çiğ Süt Emmiş anafikri nedir

İnsanoğlunun her zaman iyi olamayacağı bilinmelidir.

İnsan yavrusu, tıpkı diğer hayvanlarda olduğu gibi annesinden çiğ süt emer. Çiğ süt emen bütün hayvanların vahşi olduğu, insanın da vahşi olabileceği anlatılmak istenmektedir. Oysa insanın bir düşünce yeteneği vardır. Kendisini hayvana benzetmemek için elinden geleni yapar. Ancak öyle zamanlar olur ki kendisini kotnrol edemez, en sevdilkerine bile en büyük kötülüğü yapar. Onu böylesine davranmaya yönelten mutlaka bir neden olur. Bu gibi tutumlara insanı yöneltecek davranışlardan kaçınmalı, sonra da dışımızda oluşan nedenlerle böyle hareket edenlere karşı tedbirli olmalıyız.

Kaynak:Eğitim Sistem

30
9
8
23
7
6
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.