İnternet kullanımının yaygınlaşması ile hayatımızda meydana gelen değişiklikler

İnternet kullanımının yaygınlaşması ile hayatımızda meydana gelen değişiklikler
İnternet kullanımının yaygınlaşması ile hayatımızda meydana gelen değişiklikler hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bugün internet sadece iletişim aracı olarak kullanılmamaktadır. İnternet, çalışma koşullarını, alış veriş alışkanlıklarını, sosyal ilişkileri, eğitim ve sağlık sektörlerini çok farklı bir noktaya getirmiş durumdadır. Örneğin bugün internet ile bir birey uzak bir coğrafyada yaşayan bir tanıdığı ile internet aracılığı ile rahatlıkla görüşebilmektedir Aynı şekilde bir kişi istediği her hangi bir ürünü internet üzerinden beğenerek satın alabilmekte, hatta bu ürünü kendisi de çeşitli uygulamalar aracılığı ile satabilmektedir. İnternetin gelişimi bilgiye ulaşmayı çok kolay bir noktaya getirdiği gibi eğitim sektöründe de köklü değişikliklere neden olmuştur.

Bugün artık eğitim kurumları ön lisans, lisans veya lisansüstü anlamda çok sayıda uzaktan eğitim programını bünyelerine dahil etmiş durumdadır. İnternet sağlık hizmetleri açısından da vazgeçilemez bir noktaya gelmiştir. Önceleri yine askeri amaçlar ile geliştirilen tele-tıp veya tele-sağlık uygulamaları günümüzde halka inmiştir. Örneğin İngiltere’ de kurulan ve “Push Doctor” ismi verilen bir uygulama ile kişiler cüzi miktarlarda ödemeler yaparak online olarak bir hekim ile görüşebilmekte, hekimler hastalara tanı koyabilmekte ve ilaç yazabilmektedirler. Aynı şekilde hekimler çözüm bulamadıkları hastaların sevk işlemlerini de online olarak çok kısa bir sürede gerçekleştirebilmektedir.

  • İnsanlar arasındaki iletişim daha da kolaylaştı.
  • Bilgiye ulaşmak kolaylaştı.
  • Eşyaları uzaktan yönetmek mümkün hale geldi.
  • Yazışmalar internet üzerinden yapıldığı için büyük oranda kağıt tasarrufu yapıldı.
  • Bütün resmi işlemler sıra beklemeden internet üzerinden yapılması mümkün hale geldi.
  • İnternet sayesinde evde hem ailesiyle vakit geçirip hem de işini yapan birçok insan var
  • Pandemi sürecinde de internet insanların imdadına yetişti
  • Her şeyin zararı ve yararı olduğu gibi internetinde yararları ve zararları vardır
  • İnternet sayesinde birçok bilgi öğrenilir
  • İnternet aynı zamanda insanları tembelleştirir
  • İnsanın çok uzun süre internette olmasıyla berber çeşitli hastalıklar ortaya çıkar. Örneğin; bel fıtığı, göz bozukluğu...

8530
1291
8793
1327
1068
3008
2511
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
13 Yorum