İnternetten Üniversite Kaydı Nasıl Yapılır 2015-2016

İnternetten Üniversite Kaydı Nasıl Yapılır 2015-2016
YÖK, yaptığı duyuruyla 2015-2016 akademik yılı için kayıtların internetten yapılabileceğini belirtti. Bu yazımızda internetten (online) üniversite kaydının nasıl yapılacağını anlatacağız.

Öncelikle belirtelim, online kayıt isteğe bağlıdır ve sadece devlet üniversiteleri için geçerlidir.

Online Üniversite Kaydı Yaptırma Aşamaları:

Online üniversite kayıt işlemleri https://www.turkiye.gov.tr adresinden yapılmaktadır. Bu siteden işlem yapabilmek için herhangi bir PTT’den e-devlet şifresi almak zorundasınız.

E-Devlet şifreniz ve Kimlik numaranız ile birlikte sisteme giriş yaptığınızda  ‘e-hizmetler’ bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altında açılacak olan ‘Üniversite E-Kayıt’ seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirebilecektir.

Kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler, kayıtlarına ilişkin barkotlu çıktıyı siteden temin edebileceklerdir.

Elektronik üniversite kayıtlarına ilişkin yaşadığınız sıkıntıları veya merak ettiklerinizi yorum kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.