İpeği ve şeftalisi ile meşhur ilimiz hangisidir

İpeği ve şeftalisi ile meşhur ilimiz hangisidir
İpeği ve şeftalisi ile meşhur ilimiz hangisidir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İpeği ve şeftalisi ile meşhur ilimiz hangisidir

Cevap : Bursa
İpeği ve şeftalisi ile meşhur olan ilimiz Bursa'dır.
Bursa şeftalisi, kalite ve lezzetiyle tüm meşhurdur. Şeftali Haziran ve Ağustos ayları arasında olmaktadır. Şeftali, ülkemizde en çok Bursa’ da yetiştiğinden, Bursa şeftalinin ana vatanı olarak bilinir, Türkiye’nin dışında tüm Dünya’da Bursa şeftalisi adıyla bilinmektedir.
İpekçiliğin ilk aşaması olan ipek böcekçiliğinin geçmişi çok eskilere dayanır. Bizans döneminin sonlarına doğru Bursa ipek ve ipek böcekçiliğinin merkezi sayılmaya başlamıştır. Osmanlılar Bursa’yı fethettikten sonra Orhan Bey döneminde Bursa ipekçilik bakımından merkez konumuna gelmiştir. 14. ve 15. yy.larda Osmanlı ekonomisinin dayanağı Bursa ipeği olmuştur.
Günümüzde Bursa İpeği Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin müracaatı ile coğrafi işaretini almış olup, Muradiye İpek Fabrikası’nda üretilerek Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’nde nihai ürüne dönüştürülmektedir.

32
32
99
32
33
34
131
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.