Irmaktan geçerken at değiştirilmez atasözünün anlamı nedir

Irmaktan geçerken at değiştirilmez atasözünün anlamı nedir
Irmaktan geçerken at değiştirilmez, bir iş yapılırken, bir yöntemden başka bir yönteme geçiş, tehlikeli bir durum ve zamanda yapılmamalıdır anlamında söylenir.

Irmaktan geçerken at değiştirilmez, hangi hususta olursa olsun yapılan planlara ve tespit edilen kurallara uymak gerekir. Yoksa tam işin ortasında, yönetimi, araçları, ortakları vs. değiştirmek zararlıdır. Belki işin bozulmasına veya amaca geç ulaşılmasına sebep olur. Eğer mutlaka değişiklik gerekiyorsa zamanı ve zemini iyi seçilmelidir.

Her hususta plan ve kurallar dahilinde hareket etmek gerektiğini vurgulamak için söylenir.

Irmak nedir - Genellikle bir denize dökülen, genişliği, uzunluğu ve taşıdığı su oylumu yönünden en büyük akarsu.

 
At nedir - Atgillerden, binek hayvanı olarak kullanılan, arabaya, çifte koşulan, gücünden yararlanılan memeli hayvan; erkeğine beygir, dişisine kısrak denir.

Irmaktan geçerken at değiştirilmez, Irmaktan geçerken at değiştirilmez atasözünün anlamı şu şekilde :

Yapılmaya başlanan bir işte, ilk zamanlar başarı elde edilmeyebilir. İşin daha başarılı yapılması için uygulanan yöntemler de değiştirilebilir. Olumsuz bir ortamda yöntem değiştirmek doğru değildir. İyi sonuçlar vermez.

Bir işin can alıcı yerine gelindiğinde esas üzerinde değişiklikler yapmak doğru değildir. Bir yöntemden başka bir yönteme geçerken tehlikeli davranışlardan sakınmak gerekir.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
1
1
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum