Isı yalıtımı sadece binalarda mı uygulanır

Isı yalıtımı sadece binalarda mı uygulanır
Isı yalıtımı sadece binalarda mı uygulanır, Isı yalıtımının uygulandığı yerlere günlük hayattan örnekler veriniz. Bu uygulamalarda ne tür yalıtım malzemeleri kullanıldığı konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Isı yalıtımı: Bir hacimdeki istenen ortam sıcaklığının, hacmi çevreleyen çevre sıcaklığından en az etkilenmesi için yapılan uygulamalara denilmektedir. Dolayısıyla ısı yalıtımı farklı sıcaklıktaki iki hacim arasındaki ısı alışverişini sınırlamak ve ısı kayıp ve kazançlarını azaltmak amacıyla kullanılmaktadır.

Isı daima yüksek sıcaklıktaki kaynaktan daha düşük sıcaklıktaki kaynağa transfer olmak istemektedir. Bu ise belirli sıcaklıkta tutulmak istenen hacimden, çevre ortama doğru ısı kaybı anlamına gelmektedir. Dolayısıyla gereksiz enerji kaybı ortaya çıkmaktadır. Uygulamada istenmeyen bu durumun mümkün mertebe azaltılması gerekmektedir. Bu amaçla çok değişik özelliklere sahip bulunan, ısı iletim katsayısı düşük malzemeler ısı yalıtım maddesi olarak kullanılmaktadır.

  • Çatı, duvar ve pencerelerde yalıtım malzemeleri kullanılır.

Kaynak:Eğitim Sistem

33
173
25
50
29
3
110
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum