Işığın yansımayan kısmı cisimlerde herhangi bir değişikliğe sebep olur mu

Işığın yansımayan kısmı cisimlerde herhangi bir değişikliğe sebep olur mu
Saydam olmayan cisimlerle karşılaştığında ise ışınların bir kısmı yansır, ışığın yansımayan kısmı cisimlerde herhangi bir değişikliğe sebep olur mu konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Işınların bir ışık kaynağından yayılmasının doğrusal yolla gerçekleştiği varsayılır. Işınlar saydam cisimlerin içinden geçebilir. Saydam olmayan cisimlerle karşılaştığında ise ışınların bir kısmı yansır. Işığın yansımayan kısmı cisimlerde herhangi bir değişikliğe sebep olur mu?

Ödev cevabı kısaca : Işığın saydam olmayan bir cisimle karşılaşması durumunda, yansıyan kısmın cismin içine nüfuz etmesi ve orada herhangi bir değişiklik yapabilmesi cismin özelliklerine bağlıdır. Eğer cisim ışığı absorbe edebiliyorsa, içerideki maddenin ısınmasına neden olabilir. Ancak cisim yansıma yeteneğine sahipse, yansıyan ışık genellikle çevreye geri gönderilir ve içerde herhangi bir değişiklik meydana gelmez.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.