Işık hangi özelliği sebebiyle fotosentezde etkili olabilmektedir

Işık hangi özelliği sebebiyle fotosentezde etkili olabilmektedir
Işık hangi özelliği sebebiyle fotosentezde etkili olabilmektedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Işık hangi özelliği sebebiyle fotosentezde etkili olabilmektedir

Ödev cevabı kısaca : Işığın dalga boyu özelliği, fotosentezde etkili olmasını sağlayan temel faktördür. Fotosentez, bitkilerin klorofil pigmentleri aracılığıyla güneş ışığını yakalaması ve bu enerjiyi kimyasal enerjiye dönüştürmesi sürecidir. Klorofil, özellikle kırmızı ve mavi dalga boylarındaki ışığı emebilir. Bu nedenle, bitkiler fotosentez için özellikle kırmızı ve mavi ışığa duyarlıdır. Diğer dalga boylarındaki ışıklar genellikle fotosentezde etkili olamaz. Bu özellik, bitkilerin ışığı en verimli şekilde kullanmalarını sağlar.

3
3
4
4
17
12
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.