Işık Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir

Işık Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir
Işık Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir, Işık Üniversitesinde tercih bursu var mı, onur bursu ve başarı bursu nedir, Işık Üniversitesi burs veriyor mu bu konuda sizlere sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Işık Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Düzeyinde, Üniversiteye Girişte Sağlanan Burs, İndirim ve Destekler

Onur Bursu

(1) Onur Bursu, Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonucuna göre, Burslu olarak yerleştiği programın puan türündeki sıralamada ilk 10.000 (on bin)’e girip Universite’ye yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere verilen burstur.
(2) Herhangi bir yarıyıl izinsiz olarak kaydını yaptırmayan öğrencinin Onur Bursu, bir daha bağlanmamak üzere kesilir. Oğrenimine %100 burslu olarak devam eder.
(3) Oğrencinin GNO’su 2,50 (iki virgül elli)’nin altına düştüğünde On Ür Bursu kesilir. Oğrencinin GNO’su 2,50’nin üzerine çıktığında, Onur Bursu tekrar verilir.
(4) Onur Bursu alan öğrenciye, her bir yıl için, 9 ay süre ile her ay, Universite Yönetim Kurulu ¨ tarafından belirlenen miktarda parasal destek verilir.

Oransal indirim

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonucuna göre Universite’ye, %50 indirimli yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere verilen indirimdir. Bu öğrencilerden öğretim ücretinin yerleşme ya da kabullerinde belirlenen orandaki kısmı alınmaz.

Tercih indirimi

(1) Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonucuna göre Universite’nin bir programına Ücretli yerleşip kayıt yaptıran ve bu programı ilk 5 (beş) sırada tercih etmiş olan öğrencilere veya Dikey Geçiş Sınavı sonucuna göre Universite’nin bir programına Ücretli yerleşip kayıt yaptıran ve ¨ bu programı ilk 3 (üç) sırada tercih etmiş olan öğrencilere verilen indirimdir.
(2) Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercihleri arasında, yerleştiği program ilk 5 (beş) sırada bulunan öğrencilerden öğretim ücretinin %25’i alınmaz.
(3) Dikey Geçiş Sınavı tercihleri arasında, yerleştiği program ilk sırada bulunan öğrencilerden öğretim ücretinin %50’si alınmaz.
(4) Dikey Geçiş Sınavı tercihleri arasında, yerleştiği program ikinci ya da üçüncü sırada bulunan öğrencilerden öğretim ücretinin %25’i alınmaz.

Detaylar için tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.