İslam akaidinin ayırıcı özellikleri nelerdir

İslam akaidinin ayırıcı özellikleri nelerdir
İslam akaidinin ayırıcı özellikleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam inancının temeli tevhittir. Tevhid Allah'ı birlemek, Allaha kimseyi ve hiç bir şeyi koşmamak demektir. İslam dışında, Yani Peygamberlerin getirdiği semavi dinler dışındaki tüm akaidlerde şirk vardır.

Akaid, inanç esaslarının bütünü anlamına gelmektedir. İslam akaidi bu doğrultuda İslam inancının bütünü olarak tanımlanır. İslam inancının temelinde ise Allah'ın varlığı ve birliğine iman bulunmaktadır. Bu inanç, tehvid olarak bilinmektedir. Bu doğrultuda İslam dini açısından peygamberler aracılığı ile getirilmiş dinlerde tehvid inancı bulunmaktadır. Semavi dinler dışındaki dinler bu özelliğe sahip değillerdir.

İslam dini sade, apaçık hükümlere sahiptir. İnsan fıtratını göz önüne alıp bu doğrultuda hükümleri bulunmaktadır. Kanıtlanabilir özelliğe sahiptir. Aynı zamanda dengeli, adaletli bir sisteme sahiptir.

691
663
125
169
140
48
1077
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.