İslam dininin, anne, baba ve kardeşler arasındaki ilişkileri

İslam dininin, anne, baba ve kardeşler arasındaki ilişkileri
İslam dininin, anne, baba ve kardeşler arasındaki ilişkilerde dikkat edilmesi gereken ilkelerine örnekler veriniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam, aile olmaya ve akrabalık ilişkilerine çok önem vermiştir. İslam’ın yaşanması ve toplumda yayılması adına güzel ahlakın bilinmesi ve ibadetlerin muntazam yerine getirilmesi aile olmaya bağlıdır. Aile olmak anne baba, kardeşlik ilişkileri bakımından belli değerlere sahip olmak anlamına gelmektedir.

İslam dininin anne, baba ve kardeşler arasındaki ilişkilerinde dikkat edilmesi gereken ilkeler olarak ortaya koyduğu değerler, sevgi, saygı, merhamet, vicdan, insaf, hoşgörü, adalet gibi değerlerdir. Bu değerlere sahip olarak bir aile hayatı yaşamak insanların birlik ve beraberlik, barış ve huzur, güven ve adalet içinde yaşaması anlamına gelmektedir.

2583
2258
1561
1017
563
840
1138
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum