İslam’da bilgi kaynaklarının neler olduğunu araştırınız

İslam’da bilgi kaynaklarının neler olduğunu araştırınız
İslam’da bilgi kaynaklarının neler olduğunu araştırınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İslam’da bilgi kaynaklarının neler olduğunu araştırınız. Ulaştığınız bilgileri sınıfınızda paylaşınız

Ödev cevabı kısaca : İslamiyet'e göre doğrunun bilgi kaynakları 3 farklı şekilde ele alınmaktadır. Bu kaynaklar hem insanlık için hem de Müslümanlar adına büyük bir öneme sahiptir. Salim akıl, doğru haber ve salim duyular.
Kur'ân'a göre doğru bilginin kaynağı 3'tür: Akıl, Vahy ve Duyular. İslâmiyet zülcenaheyndir. Yani iki kanatlı bir dindir. Hem aklı, hem teslimiyeti esas alır.

İslam'da bilgi kaynakları Kur'anı Kerim, hadisler, İslam hukuku (fıkıh), İslam tefsiri, İslam ilmihali, İslam edebiyatı, İslam alimleri ve İslam toplumu gibi temel kaynaklardan oluşur. Bu kaynaklar İslam'ın öğretileri ve inançlarına rehberlik eder ve Müslümanların yaşamlarını şekillendirir.

0
2
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.