İslam’da İnsan – Allah iletişimi konulu bir kompozisyon

İslam’da İnsan – Allah iletişimi konulu bir kompozisyon
İslam’da İnsan – Allah (c.c.) İletişimi konulu bir kompozisyon örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İslam’da İnsan – Allah (c.c.) İletişimi konulu bir kompozisyon yazınız.

İbâdet, Allah`ın emirlerini yapıp, yasaklarından kaçmak, Onun rızasına uygun hareket etmek demektir. İbadet, aynı zamanda Allah’ın bizlere verdiği bunca nimete teşekkür etmek demektir.

Her Müslüman, gerekli şartları taşıyınca ibadet etmekle yükümlüdür. Zengin olunca zekatını vermeli ve hacca gitmelidir. Sağlığı yerinde ise Ramazan orucunu tutmalıdır. Namaz ise zaten dinin direğidir. Zaten, yaratılış gayemiz de Allah’a ibadet etmektir. Zariyat Suresi 56. ayetinde Rabbimiz, “Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.” buyurarak buna işaret etmiştir. İbadetlerde aslolan niyettir. Niyetimiz halis olursa Allah’ın rızasını kazanabilir. Aksi taktirde ibadetlerimizin bir anlamı olmaz.

Bu nedenle her daim Allah’a ibadet etmeli, O’nu yüceltmeli, şükrümüzü ifade etmeli ve O’nun rızasını kazanmanın yollarını aramalıyız.

Not : Bu yazımıza yorumlarınızla katkı sağlayabilirsiniz

3520
990
2300
392
351
347
1207
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum