İslam’ın şartları ile ilgili ilmihâl kitabından bir araştırma yapınız

İslam’ın şartları ile ilgili ilmihâl kitabından bir araştırma yapınız
İslam’ın şartları ile ilgili ilmihâl kitabı, Genel Ağ vb. kaynaklardan bir araştırma yapınız. Edindiğiniz bilgileri sunu hâline getirip etkileşimli tahtada ya da projeksiyonla yansıtarak arkadaşlarınızla paylaşınız.

Miftâhu’l-cenne olarak da bilinen ve Osmanlılar’da “ilmihal” adının kullanıldığı ilk eser olan Mızraklı İlmihal’in müellifi ve hangi tarihte yazıldığı kesin bir biçimde tesbit edilememiştir. Adındaki “mızraklı” kelimesinin kaynağı hakkında kesin bilgi bulunmamakla birlikte bu adlandırma, kitabın genellikle kapağında ya da ilk sayfalarında yer alan sancak ve mızrak şekilleriyle ilgili olabilir.

İslam’ın şartları her Müslüman için geçerlidir. Bu nedenle Müslümanların her biri İslam’ın şartlarını bilmesi ve yerine getirmesi gerekir. İşte İslam’ın şartları;

  • Kelime-i Şehadet getirmek,
  • Namaz kılmak,
  • Oruç tutmak,
  • Zekat vermek,
  • Hacca gitmek.

İslam dininde İslam'ın şartı 5 tanedir. Müslüman olan kişiler bu şartların her birini yerine getirmelidir. İslam'ın şartlarına sıra ile göz atmak gerekirse;

1- Kelime-i Şehadet getirmek: Kelime-i Şehadet getirmek bir Müslüman için İslam'ın ilk şartını oluşturur. Kelime-i Şehadet ise şu şekilde getirilir: "Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü." Kelime-i Şehadet'in Türkçe anlamı ise; "Şahitlik ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur ve yine şahitlik ederim ki Muhammed O'nun kulu ve rasulüdür''

2- Namaz kılmak: İslam'ın ikinci şartı ise namaz kılmaktır. Müslümanlar için namaz kılmak önemli bir ibadettir. Toplamda 5 vakit namaz vardır. Bunlar; sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazıdır. Bu 5 vakit namaz Müslümanlar için farz kılınmıştır.

3- Oruç Tutmak: Müslüman alemi için İslam'ın üçüncü şartı oruç tutmaktır. Ramazan ayı geldiğinde Müslümanlar 1 ay boyunca oruç tutmalıdır.

4- Zekat vermek: Müslümanlar İslam'a göre sahip oldukları mallarına karşılık paralarının ve mallarının kırkta birini fakirlere sadaka olarak vermelidir.

5- Hacca gitmek: Müslümanlar, hac zamanı geldiğinde Mekke'ye yani Kabe'ye giderek, Kabe'yi tavaf etmelidir.

6627
2086
11241
1517
1488
1713
8556
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum