İsmek 2016-2017 Kurs Başvuruları Başladı

İsmek 2016-2017 Kurs Başvuruları Başladı
Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul öyle ki Avrupa’nın en büyüğü dünyanın ikinci büyük şehridir.

Bir çok ilke imza atan taşı toprağı altın İstanbul’da 1996 yılında ücretsiz sanat ve meslek eğitimlerine sadece 3 branş ve 3 kurs merkezi ile başlayan İSMEK (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi) aradan geçen 20 yıllık süreçte kurs merkezi sayısını 235 eğitimini verdiği branş sayısını 540’a yükseltmiştir. İlk günkü gibi kursları tamamen ücretsiz olan İsmek kursları her geçen gün yenileniyor ve teknolojiye ayak uyduruyor. Geçtiğimiz yıllarda kayıtları online hale gelmiştir. Bu sayfada başvuru tarihleri ve nasıl kayıt olunacağına dair geniş kapsamlı bilgilere yer verilecek, sorularınız yanıtlanacaktır.

İsmek 2016-2017 Kayıtları Başladı
İstanbul’da yaşayanların merakla beklediği İsmek 2016-2017 kayıt tarihleri 5 Eylül gece 00:00 itibari ile başlamış olup, eğitimler devam ettiği sürece bir çok branşa başvuru imkanı bulunacaktır. Sayfanın devamında İsmek kurslarından kimlerin yararlanabileceği ve başvuruların nasıl yapılacağına dair bilgiler yer almaktadır.

Kimler Yararlanabilir?
Öncelikle sanat ve meslek edindirme kapsamında olması nedeniyle alt yaş sınırı bulunmaktadır. Bu nedenle ilk olarak 16 yaş üzeri olmak gerekir. Bazı branşlarda bu sınır 15 olabilmektedir. Bunun hangi branşlar olduğunu başvuru yapmak istediğiniz kurs merkezi yöneticisine sormalısınız. İkinci bir husus eğitim alacağınız süreçte İstanbul’da olmanız gerekir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi İstanbul’da bulunan yabancı uyruklu vatandaşlar yine ücretsiz kurs imkanlarından yararlanabilmektedir. Yapmanız gereken sadece geç kalmadan kayıt olmaktır.

Kurs Başvurusu Nasıl Yapılır?
Evet arkadaşlar öncelikle kayıt tarihlerini çok iyi takip etmek ve hızlı olmayı unutmayın. Çünkü yaklaşık yarım milyon insan bu imkanlardan yararlanmayı düşünmektedir. Tekrar belirtmek gerekirse genel kayıtlar Eylül ayı ilk haftası başlamaktadır. (Günü her yıl değişiyor)

Online Başvuru Yapacaksınız
3 Yıl önce kayıt sisteminde değişiklik yapan İsmek kayıtları iki aşamalı olarak yapılmaktadır. İlk olarak kursiyer.ismek.org adresine T.C. kimlik numarası ile giriş yaparak başvuru yapmalısınız. Burada size en yakın kurs merkezi, branş listesi ile ilgilendiğiniz eğitimlerin başlangıç, bitiş ve kontenjan durumunu görerek başvuru yapabilirsiniz.

Başvurdu Yaptığınız Merkeze Giderek Onaylatmak Gerekir
Yukarıda Online başvuru yaptığınızda başvuru hızınıza göre asil yada yedek listeden kayıt olursunuz. Asil listede yer alan başvuruları kurs merkezi görevlileri arayıp, yada kısa mesajla kurs merkezine yanınızda nüfus cüzdanı fotokopisi ile gelmenizi isteyecektir. Başvurduğunuz merkeze giderek kaydınızı nihai hale getirmeniz gerekir. Bu aşamada asil kayıtların bir çoğuna ulaşılmadığı yada kursa katılmaktan vazgeçtikleri için yedek listede yer alan bir çok aday asil listeye geçebilmektedir.

32 Alan’da 500’den Fazla Ücretsiz Kurs
İlk olarak 1996 yılında sadece 3 branş ile eğitim vermeye başlayan İsmek 2016-2017 eğitim öğretim dönemine branş sayısını yine bir hayli bir şekilde yükselterek girmiştir. 32 Alanda 540 branş seçeneği sunan İsmek her yaş ve tarza uygun eğitimleri ile hobi, kültür, sanat, mesleki ve uzmanlık alanında eğitimler sunmaktadır.

İstanbul Genelinde 235 Kurs Merkezi
Bir diğer başarısı ise İstanbul genelinde yaygın kurs merkezi olduğu görülmektedir. Şuan için İstanbul genelinde 235 farklı noktada yani size en yakın noktada İsmek kurs merkezi bulunmaktadır. Konuyu daha anlaşılır hale getirmek gerekirse İstanbul’un her ilçesinde en az 2 adet İsmek kurs merkezi bulunuyor. Nüfus yoğunluğuna göre bu sayı artmaktadır. Örnek İstanbul’un en kalabalık ilçelerinden biri olan Bağcılar’da 12 farklı noktada eğitim merkezi bulunuyor.

Mesleki Uzmanlık Merkezi
Bir çok insan sadece eğitim almakla sınırlı kalmayıp, uzmanlık düzeyinde eğitimler hayal etmektedir. Bu hayaliniz yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayatboyu Öğrenme Merkezi kurslarında gerçekleşiyor. Çünkü İsmek mesleki uzmanlık merkezi onlarca mesleki alanda sizlere uzmanlık düzeyinde ileri seviye eğitimler sunmaktadır. Örnek vermek gerekirse Cisco eğitimlerine katılan kursiyerler uluslararası sınavlarda başarı göstererek Cisco sınavı almaktadır. Aynı şekilde bilişim teknolojileri alanında kendine meslek edinmek isteyenler için Web Tasarım ve Web Programlama eğitimleri verilmektedir.

Müzik İhtisas Merkezi
Sadece mesleki eğitimler ile sınırlı kalmadan sanat hayatına atılmak isteyen, yeteneklerini ortaya çıkarmak isteyenler içinde yine çok özel imkanları seferber etmiş durumdadır. Bu kapsamda İstanbul’un bazı ilçelerinde bulabileceğiniz müzik ihtisas merkezleri Enstrümen, Ses ve Gösteri Sanatları alanında yaklaşık 30 farklı branşta eğitim almanızı sağlıyor.

Engelli Eğitim Merkezi
İsmek tüm insanlar için hizmet verdiğini kanıtlayan bir uygulama ise engelli vatandaşlarımıza sağladığı imkanlardır. Onlar için özel kurslar hazırlamış olup, Avrupa ve Anadolu yakasında bulunmaktadır. Doktor raporu ile engelli olduğu kanıtlanmış vatandaşlarımıza bu kurslarda başta İşaret Dili, Braille alfabesi gibi eğitimler yanı sıra Bilgisayar Kullanımı ve mesleki eğitimler verilmektedir.

Spor Eğitim Merkezi
Çalışmak ve eğitimlere iştirak edebilmek için mutlaka sağlıklı bir vücuda ihtiyacımız olacaktır. Bunun içinde günlük hayatta spora daha fazla önem vermeliyiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi bu kapsamda İstanbul’un hemen hemen her yerinde İsmek Spor Eğitim Merkezleri kurmuş olup, kadın ve erkekler için ücretsiz spor eğitimleri vermektedir. Kadınlar için Aerobik, Pilates ve Fitness eğitimlerine yer verilirken erkekler için vücut geliştirme anlamına gelen Fitness eğitimleri bulunmaktadır. Toplamda 32 saat sürecek olan kurslardan yararlanmak için sağlık raporu almayı unutmayın.

İş Garantili Kurslara Ağırlık Verildi
İsmek 2016-2017 yılında bir çok ilke imza atacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz yıl uygulamaya koyduğu perakende okulu ile hem eğitim, hem iş sahibi hemde aylık 1000 TL ödeme yapan kurum İşkur ile yaptığı işbirliğine devam ediyor. Sizde perakende sektöründe meslek ve iş sahibi olmak isterseniz Mecidiyeköy İsmek kurs merkezinde eğitimi verilen Perakende okulu uygulamasını incelemelisiniz.

En Fazla 2 Branş (Aynı Alanda) Seçebilirsiniz!
Konuya son vermeden önce çok merak edilen hususa yanıt vermek istiyorum. İsmek kurslarında aynı alanda olmak üzere 2 branş seçebilirsiniz. Yani İngilizce kursu seçtiyseniz diğer branşta aynı alanda olması için Yabancı Dil kurslarından birini seçebilirsiniz.

Eğitimler Sertifikalı / Katılım Belgeli
Öncelikle İsmek branş listesinde yer alan eğitimlerin tümü Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı olmayıp, bir çoğu İsmek katılım belgesi içermektedir. Bu konuda detaylı bilgiyi kurs yöneticilerinden alabilirsiniz.

İsmek İş Başvurusu Nasıl Yapılır?
İş arayanların en çok sorduğu sorulardan biri iş başvuru nasıl yapıldığı olmaktadır. Değerli arkadaşlar burada bahsi geçen iş başvurusu normal çalışma olmayıp, öğretmen ve usta öğretici alımı ile alakalıdır. Yani kurslarda öğretmen, usta öğretici olmak isteyenlerin başvurduğu bir yerdir. Bu konuda sitemizde detaylı bilgi vereceğiz.

İsmek Branş Listesi 540’a Yükseldi
Her yıl yeni eğitimlerin hayata geçirildiği İsmek kurslarında bu 128 farklı branş birden artarak branş sayısı 540’a yükseldi. Her yıl güncellenen branş rehberi yayınlanmış olup, aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak branşlar, tanıtım bilgileri ve eğitim süresine dair bilgileri görebilirsiniz. http://www.istanbulkurslari.com/wp-content/uploads/2016/09/ismek-brans-listesi-2016-2017.pdf

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.