İsrailoğullarına gönderilen Peygamberler hangileridir

İsrailoğullarına gönderilen Peygamberler hangileridir
İsrailoğulları, Hz. İshak'ın 12 oğlundan meydana gelen kavme verilen isimdir. Monarşik anlamda ise bir zaman Kenan şehrinde bir bölümünü yönetmişlerdir. Tarih boyunca İsrailoğullarına peygamberler gönderilmiştir.

Arkeolojik çalışmalara göre İsrailoğulları Filistin ile Kenan şehrinden olanlardan farklı bir toplum olmaları ile öne çıkmaktadır. Modern Yahudiler ile Samiriler, İsrailoğullarının hala izini sürmektedir.

İsrailoğullarına gönderilen Peygamberler

İsrailoğullarına pek çok peygamber gönderilmiştir. Hz. Yakup (a.s.), Hz. Yusuf (a.s.), Hz. Süleyman (a.s.), Hz. Zekeriya (a.s.), Hz. Musa (a.s.), Hz. Davud (a.s.) gönderilen peygamberlerdir.

Peygamberler tarih boyunca insanlara ve insanlığın topluca yaşamış oldukları bölgelere gönderilmiştir. İnsanlığın ilk atası Hz. Adem ve eşi Hz. Havva Mekke yakınlarında bulunan Arafat Dağı yakınlarında yaşamışlardır. İnsan nesli bu bölgede çoğalmaya başlamıştır. Hz. Adem'den sonra peygamberlik görevini üstlenen Hz. Şit ve Hz. İdris Mekke bölgesinde vazifelerini yerine getirmiştir.

Hz. Adem'den Hz. Nuh'a kadar olan dönemde uzun bir zaman vardır. Hz. Nuh peygamber ise Küfe bölgesinde yaşayarak burada görevini yerine getirmiştir.

İsrailoğulları Hz. Yakup'un soyundan gelmektedir. Bu kavim Hz. Yusuf döneminde Mısır'a yerleşmiş ve bu bölgede çoğalmışlardır. Sonrasında ise Firavunlar bu ırkı köle olarak kullanmaya başlamıştır. Ağır işlerde çalıştırılıp, zulüm ve işkencelere maruz kalmışlardır.

Hz. Musa döneminde firavun ile yapılan mücadeleler halkın cesaretlenmesini sağlamıştır. Kur'an-ı Kerim'de de yapılan zulümlerden bahsedilmekte ve kurtulmanın tek yolunun ihsan olduğu bildirilmektedir.

Mısır çevresinde yaşamlarını devam ettiren İsrailoğulları zaman içinde yaşadıkları coğrafyaya uyum sağlamaya başlamışlardır. Dini açıdan da değişimler yaşamışlardır. Zaman içerisinde sığıra tapma gibi durumlar da görülmeye başlamıştır. Bu nedenle tarihte İsrailoğullarına çeşitli peygamberler gönderilmiş ve doğru yola gelmeleri istenmiştir. Kur'an-ı Kerim'de de bu konu ile ilgili pek çok ayet bulunmaktadır.

1
1
2
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.