Issız eve it buyruk atasözünün anlamı nedir

Issız eve it buyruk atasözünün anlamı nedir
Issız eve it buyruk anlamı, sahip çıkılmayan, başında bulunulmayan mal yada iş, seviyesiz ve niteliksiz, bayağı kişilerin eline geçer, onlarca kullanılır ve idare edilirler.

Sorumluluk sahibi kişilerin sahip çıkmadığı husular, bayağı kişiler tarafından yürütülür. Bunda iki türlü zarar vardır. Birincisi, eldeki yetki ve fırsatlar kaçırılabilir. İkincisi, ehil olmayan kişilerin icraatları topluma zararlı olduğu kadar ehil kişilere de vebal altında bırakır.

Kişilerin kendilerine düşen veya yapmaları beklenen işlerden kaçmamaları gerektiğini savunurken söylenir.

Issız eve it buyruk anlamı şu şekilde :

Sahip çıkılmayan, başında bulunulmayan mal ya da iş, seviyesiz ve niteliksiz, bayağı kişilerin eline geçer; onlarca kullanılır ve idare edilirler.

Oturulmayan ev, sahip çıkılmayan iş yada mal bayağı kimselerin eline geçer. Yüce bir dava, ehli olanlar tarafından temsil edilmez. Nitelikli kimselere sahip çıkılmaz ise, böyle bir ülke ehli olmayanların elinde kalır ve dejenere olur.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.