İstanbul’un fethi, Osmanlı Devleti’nin kurumsallaşmasına ne gibi katkılar sağlamıştır

İstanbul’un fethi, Osmanlı Devleti’nin kurumsallaşmasına ne gibi katkılar sağlamıştır
İstanbul’un fethi, Osmanlı Devleti’nin kurumsallaşmasına ne gibi katkılar sağlamıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İstanbul'un feth edilmesi ile Orta Çağ kapanmıştır. 29 Mayıs 1453 tarihinde İstanbul'a giren Osmanlı Devleti devletlikten İmparatorluğa geçiş yapmıştır. Osmanlı İmparatorluğunun başkent olması ile İslam coğrafyasının merkezi durumuna gelmiştir. İslam coğrafyasında bulunan bilim adamları ve alimler İstanbul'a gelmeye başlamışlardır.

Osmanlı İmparatorluğu İstanbul Boğazını kontrol etmesi ile ticaret yollarını ele geçirmiştir. Ticaretin merkezi durumuna gelmiştir. İstanbul'un feth ile sadece Müslümanlardan oluşan bir devlet değil farklı milletlerden oluşan bir yapıya geçmiştir.

Kurulmaya başlayan medreseler ve eğitim kurumları ile kurumsallaşmaya başlanmıştır. Bizans İmparatorluğunun sahip olduğu tecrübelerden yararlanarak imparatorluğun yönetimi ve gelişmesine katkı sağlamışlardır.

  • Osmanlı Devletinin merkezi İstanbul’a taşındı.
  • İstanbul imar edilerek devletin simgesi haline geldi.
  • Padişahların oturdukları ve ülkeyi yönettikleri Topkapı Sarayı yapıldı.
  • İstanbul’da bir çok devlet kurumu, cami, medrese ve vakıflar yapılarak devletin kurumsallaşması sağlandı.
  • İstanbul Osmanlı Devleti’nin bir simgesi oldu.
  • Osmanlı topraklarının bütünlüğü sağladı. Bu da kurumsallaşmayı hızlandırdı.

6
10
7
8
8
22
46
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.