İstanbul'un seçmeli ders tercihleri

İstanbul'un seçmeli ders tercihleri
İstanbul'un ilçelerde, okullarda yapılan 4+4+4 sistemiyle birlikte müfredata giren 34 seçmeli dersle ilgili araştırma İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildi. İstanbullu öğrencilerin seçmeli ders tercihleri şöyle oldu:

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, ortaokul ve liselerin seçmeli ders raporunu tamamladı.

Akşam gazetesinden Ercan Öztürk'ün haberindeki verilere göre, orta okul öğrencilerinin tercihleri arasında Yabancı Dil, Matematik ve Kur'an-ı Kerim olurken, lise öğrencileri ilk üçte Hz. Muhammed'in Hayatı, Demokrasi ve İnsan Hakları ile Temel Dini Bilgiler'i tercih etti.

39 ilçede yapılan araştırmaya göre ortaokul öğrencilerinin 100 bin 133'ü Yabancı Dil, 97 bin 870'i Matematik, 74 bin 96'sı Kur'an-ı Kerim dersini seçti.

Ortaokul öğrencilerinin en az tercih ettiği dersler ise 40 kişiyle Çevre ve Bilim, 37 kişiyle Sanat Tarihi, 18 kişiyle İletişim ve Sunum Becerileri oldu.

Lisede okuyan öğrencilerin 61 bin 730'u ise Hz. Muhammed'in Hayatı, 55 bin 480'i Sosyal etkinlik, 46 bin 277'si Temel Dini Bilgiler'i seçti. Liselilerin en az seçtiği dersler arasında 206 kişiyle Zeka Oyunları, 71 kişiyle Yazarlık ve Yazma Becerileri, 11 kişiyle de Bilim Uygulamaları dersleri yer aldı.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız imzasıyla bütün okullara da bir yazı gönderildi. Bu yazıda, seçtikleri dersler dışında yönlendirme olmaması konusunda uyarı yapıldı.

Kaynak:Akşam

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.