İşte Kur'an dersinin içeriği

İşte Kur'an dersinin içeriği
4+4+4 eitim sistemiyle birlikte en çok tartışılan ders olan Kur'an eğitiminin ayrıntarı belli oldu.

Ders müfredatı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın onayından geçti. Hedef öğrencilere Kur'an'ı doğru ve güzel okumayı öğretmek, bazı sure ve ayetleri kurallarına göre ezberletmek.

Hz. Muhammed'in hayatı ile birlikte Kur'an-ı Kerim dersi de artık ortaöğretim programında.

CNNTÜRK'ten Betül KOTAN'ın haberine göre Kur'an-ı Kerim haftada iki saat seçmeli ders olarak alınabilecek. Bu yıldan itibaren uygulanacak dersin müfredatı Talim Terbiye Kurulu onayından geçti.

Dersin amacı Kur'an-ı Kerim okumayı öğrencilere öğretmek, mesajını verebilmek...

İşte ders programı ayrıntıları...

5. sınıf müfredatı

- Öğrenciler bu dersle ilk olarak 5. sınıfta tanışacak. Ve ilk derste Kur'an-ı Kerim'i niçin okumalıyız sorusuna yanıt arayacaklar.
- Kur'an-ı Kerim'i tanıyalım ünitesinde Kur'an kıssaları, duaları, kavramları hakkında bilgi sahibi olacaklar, ikinci ünitede ise Kur'an okumayı öğrenecekler.
- Harfler, harflerin okunuşu, hareketler öğrencilere tek tek öğretilecek. Öğrenmelerini kolaylaştırmak için koro halinde seslendirmeleri sağlanacak. Ve Kur'an okumayı öğrendikleri zaman Bakara suresini okuyacak, subhaneke, salli barik, ihlas, kevser gibi duaları ezberleyecekler.

6. sınıf müfredatı

- 6. sınıfta Kur'an-ı Kerim'i güzel okumanın önemi üzerinde durulacak. Ve öğrencilere tevcit, yani kurallarına göre güzel  okuma dersi verilecek. Dua, zikir, tesbih ve secde kavramları hakkında bilgiler de bu dersin kapsamı içinde.
- Öğrenciler 6. sınıfta Bakara ve Yasin surelerini okuyacak, Amentü, Felak, Nas gibi sureleri ezberleyecek

7. sınıf müfredatı

- Öğrenciler 7. sınıfa geldiklerinde Kur'an-ı Kerim'in islam dinindeki yerini öğrenecek, mesajını anlamaya çalışacak.
- Kur'an okuma çalışmalarında da bir aşama daha ilerlenecek. Harfleri uzatma, harflere vurgu yapma gibi bilgiler verilecek.
- 7. sınıfta ezberlenecek dualar arasında Kafirun, Fil, Kureyş, Maun sureleri yer alacak.
- Öğrenciler anlamlarını da öğrendikleri bu sureleri koro halinde tekrar ederek ezberlemeye çalışacak

8. sınıf müfredatı

- 8. sınıfta da yine Kur'an-ı Kerim'in mesajları üzerinde durulacak, Hz. Yakub, Hz. Yusuf gibi peygamberlerin kıssaları öğrenilecek.
- Furkan, Rahman, Cuma gibi ayetlerin okunacağı derste Asr, Kadir suresi ve Ayetül Kürsi anlamlarıyla birlikte ezberlenecek. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.