İstiklal Marşımızın Mecliste kabul ediliş tarihi nedir

İstiklal Marşımızın Mecliste kabul ediliş tarihi nedir
İstiklal Marşımızın Mecliste kabul ediliş tarihi aşağıdakilerden hangisidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : İstiklal Marşımızın Mecliste kabul ediliş tarihi aşağıdakilerden hangisidir?
A) 12 Mart 1921
B) 23 Nisan 1920
C) 29 Ekim 1923
D) 30 Ağustos 1922

Cevap : 12 Mart 1921

İstiklal Marşı 12 Mart 1921'de Kabul Ediliyor

İstiklal Marşı 17 şubat 1921 tarihinde Hakmiyeti Milliye Sebilürreşat ta yayınlanır.Açık Söz gazetesi ise marşı süslü bir çerçeve içinde birinci sayfaya koyarken şu açıklamayı yapar:” Her mısrada Türk ve İslam ruhunun ulvi mübarek hisleri titreyen bu abide-i sanatı, kemal-i hürmet ve mübahatla (övünçle) derc ediyoruz.

İlk yayınından 12 gün sonra da Konya’da Öğüt gazetesinde yer alan İstiklal Marşına karşı Anadolu gazetelerinin olumlu bir yaklaşım içinde oldukları görülmektedir. İstiklal Marşı 12 Mart 1921 günü kabul edilir.

Paltosu olmayan Akif kazandığı beş yüz liralık ödülü yoksul kadın ve çocuklarına iş öğreterek yoksulluklarına son vermek için kurulan Darülmesaiye bağışlar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.