İtalya'da hangisi kasalarda ipotek olarak saklamaktadır

İtalya'da hangisi kasalarda ipotek olarak saklamaktadır
İtalya'da bir banka yerel üreticilere verdiği düşük faizli kredi karşılığında hangisini kasalarda ipotek olarak saklamaktadır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : İtalya'da bir banka yerel üreticilere verdiği düşük faizli kredi karşılığında hangisini kasalarda ipotek olarak saklamaktadır 

A- Parmesan peyniri

B- Riviera zeytinyağı

C- Trüf mantarı

D- Hamur mayası

Doğru Cevap: Parmesan peyniri

İtalya'da banka kasasına peynir koyuyorlar!

İtalya'da peynir ticareti için kurulan bankanın kasalarında altın yerine peynir saklanıyor
İtalya'da bulunan Credem Bank'ın kasasına İtalya'nın en pahalı peynirlerinden Parmesan peynirleri kondu. 430 bin tekerlek peynirle dolu olan kasanın değerinin 190 milyon euro olduğu belirtiliyor. Credem Bank, İtalya'nın en köklü ailelerinden Medici'lere kadar giden peynir ticaretinde üreticilere kredi veriyor.
Banka, yerel üreticilerden aldığı peynir karşılığında ucuz kredi sağlıyor. Peynirin kalitesine göre yüzde 3 ile 5 arasında değişen faiz oranlarıyla kredi veren banka, peyniri en iyi şartlarda muhafaza ediyor.
İki yıl için verilen kredilerin miktarı, peynirin olgunlaşma sürecine göre belirleniyor. Üreticinin aldığı krediyi ödeyememesi halinde ise banka kredi karşılığında getirilen peynirleri satışa çıkartıyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.