İvana Sert Hristiyan mı, Müslüman mı

İvana Sert Hristiyan mı, Müslüman mı
İvana Sert La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah dedi mi? İvana Sert Müslüman mı oluyor? İvana Sert Türk mü? İvana Sert Kur'an'ı okudu mu? İvana Sert Müslüman oldu mu? İvana Sert kimdir? İvana Sert hristiyan mıydı?

İvana Sert Müslüman mı oluyor? İvana Sert Türk mü? İvana Sert  Kur'an'ı okudu mu? İvana Sert  Müslüman oldu mu? İvana Sert kimdir? İvana Sert La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah dedi mi? İvana Sert Sırp mı?

Ses dergisine Kleopatra kılığında pozlar veren ikoncan, ilginç de açıklamalar yaptı. Hâlâ soyadını kullandığı Yurdal Sert'i hedef alan İvana Sert, "Eski eşim zengindi ama hiçbir zaman bana pahalı çantalar, ayakkabılar, mücevherler almadı. Yani çok varlıklı yaşamadım" dedi.

"Müslüman olacağım"

Boşandıktan sonra istediği gibi yaşamaya başladığını söyleyen İvana Sert, sözlerini sürdürdü: Birçok Türk'ten daha Türk'üm. Kur'an-ı Kerim'in İngilizce'si başucumda duruyor.  'La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah' kelimesini sürekli söylüyorum. Bu gidişle Müslüman olacağım. 

1981 yılında Sırbistan'ın Belgrad'da doğan İvana Sert, tutucu bir Hıristiyan aileden geliyor.

Lâ ilâhe illallâh demek cennet için yeterli mi? 

Prof. Dr. Zekeriya Güler cevaplıyor...

Soru: “Kim Lâ ilâhe illallâh derse cennete girer” anlamında hadisler var. Bu hadislere göre “Muhammedün Rasûlullah” demeksizin “Lâ ilâhe illallâh” demek Müslüman olmak için yeterli olur mu?

Cevap: Esasen “Lâ ilâhe illallâh” (Allah’tan başka ilah yoktur) diyen bir Müslüman’ın kelime-i tevhidi içinde Hz. Peygamber’i kabul ve tasdik anlamı vardır, var olmalıdır. Ancak yalnızca “Lâ ilâhe illallâh” deyip de peygamberler zincirinin son incisi olan Rasûl-i Ekrem’e inanmayan bir insan Müslüman olamaz. Başka bir deyişle, Rasûl-i Ekrem’i kısmen veya tamamen devre dışı bırakarak onu kişisel ve toplumsal hayattan uzak tutan bir zihniyet, İslâm inanç ve tasavvuruyla asla bağdaşamaz.  
Kaldı ki pek çok hadiste, Lâ ilâhe illallâh ile birlikte Muhammedün Rasûlullah ifadesi de yer alır. Bu hadislerden birinde; “Allah’tan başka ilah yoktur ve Muhammed Allah’ın resûlüdür diye şehâdet getiren kimseye Allah Teâlâ cehennemi haram kılar” (Müslim, Îmân, 47) buyurulur. Yine Rasûlullah (s.a) şöyle buyurur: “Direnenler hâriç ümmetimin hepsi cennete girer.” Dediler ki, “Ey Allah’ın Resûlü, kimler direnir? Peygamber (s.a.v.): “Bana itaat edenler cennete girer, bana isyan edenler de direnenlerdir” (Buhârî, İ’tisâm, 2; Ahmed b. Hanbel, II, 361) buyurdu.
Yine bir gün Peygamberimiz (s.a), genç sahâbî  Ebû Saîd el-Hudrî’ye (r.a) hitaben, “Ey Ebû Saîd! Her kim rab olarak Allah’a, din olarak İslâm’a, peygamber olarak da Muhammed’e râzı olursa, cennet ona vacip olur” buyurdu (Müslim, İmâre, 116). Burada râzı olmak, ona kâni olmak ve onunla iktifa ederek başka bir arayışa girmemek mânasına gelir. Bu demektir ki cennetin yolu, Peygamber Efendimize inanıp onun Kur’an eksenli hayat tarzı ve ahlâkı demek olan sünnetinin ciddiye alınmasından geçer. 

AMEL OLMADAN İMAN ETMEK KURTULUŞA VESİLE OLUR MU?
Soru: Câmi vaaz ve hutbelerinde bir yandan “Kim Lâ ilâhe illallâh derse cennete girer” hadisi okunurken, diğer yandan namaz, oruç, zekât gibi ibadetlerin yerine getirilmesi veya içki, kumar, rüşvet, faiz gibi günahlardan kaçınılması gerektiğine çok vurgu yapılıyor. Amel olmadan yalnızca iman etmek, kurtuluş için yeterli bir sebep olamaz mı? 
Cevap: Öncelikle bilinmelidir ki, hangi ortamda olursa olsun, prensip olarak bir hadisin doğru anlaşılması ve yorumlanması için, Kur’an âyetleri ışığında bir yol ve yöntemin izlenmesi, ilgili hadisin diğer tariklerinin göz önünde bulundurulması ve selef âlimleri tarafından yapılan açıklamaların önemsenmesi gerekir.

Hatırlattığınız “Kim Lâ ilâhe illallâh derse cennete girer” hadisi, tâbiîn âlimlerinden İbn Şihâb ez-Zührî’ye sorulmuş, o da bu durumun henüz farzların, emir ve yasakların inip söz konusu olmadığı İslâm’ın ilk yılları için geçerli olduğunu söylemiştir. Ayrıca sâlih amel ve ibadet olmaksızın sırf iman ile yetinerek âhiret saâdetine erişilebileceği izlenimini veren bu hadis, ihlâs, yakîn gibi kayıtların yer aldığı diğer hadislerle birlikte düşünülmelidir. “Kim, ihlâs ile (veya kalbi mutmain, sıdk ve yakîn üzere) Lâ ilâhe illallâh derse cennete girer” hadisi onlardan biridir.

Kurtuluşa erenlerin kimler oldukları hususunda Yüce Rabbimiz şöyle buyurur: “Azabıma dilediğimi uğratırım, rahmetim ise her şeyi ku­şatmıştır. Ne var ki rahmetimi Allah korkusu taşıyıp (dinî-ahlâkî konularda) titizlik gösterenlere, zekâtı verenlere ve âyetlerimize inananlara yazacağım. Ki onlar, ellerindeki Tevrat'ta ve İn­cil'de yazılı buldukları o Elçiye, o ümmî Peygamber'e uyarlar. Peygamber on­lara iyiliği emreder ve onları kötülükten nıeneder. Onlara temiz şeyleri helâl, pis şeyleri haram kılar. Ağırlıklarını kaldırır, üzerlerindeki zincirleri çözer. O Peygamber'e inanan, onu koruyup destekleyen, ona yardım eden ve onunla birlikte gönderilen nura uyanlar, işte bunlardır kurtuluşa erenler” (A’râf 7/156-157).  
Sonuç itibariyle, kelime-i tevhîdin kayıtsız (mutlak) vârid olduğu hadisin, ihlâs ve sıdk/sadâkat lafzının geçtiği kayıtlı (mukayyed) hadis gibi anlaşılması gerekir. Kuşkusuz, sorumluluk bilincini düşündüren ihlâs ve yakîn / sıdk kaydı, ibadet, sâlih amel ve ahlâk-ı hamîdeyi beraberinde getirmesi bakımından önem taşır. Bu yüzden, Müslüman olduğunu söyleyen bir insanın, sadece kalp ve vicdan temizliğini öne sürerek seküler bir ağızla kendini temize çıkarması, beyhude bir söylem olmaktan başka bir anlam taşımaz.

İvana Sert kimdir

Eski manken, stilist ve moda tasarımcısıdır. İvana Sert, 1981 Belgrad Sırbistan doğumludur. Sıbistanda ‘Belgrad Güzeli‘ seçildikten sonra, Miss Yugoslavya’ya katılır ve ardından Türkiye’de düzenlenen Miss Globe’a davet edilir.

16 yaşına kadar bale ve piyano eğitimi almış olmasına rağmen mankenlik yapmakta karar almış ve mankenliğe başlamıştır. Şimdilerde ise stilist ve moda tasarımı ile uğraşmaktadır.

İstanbul Nişantaşında açığı “İkon” isimli mağaza ile de Türkiye’de ünlü markaların ürünlerini satan İvana Sert, Sex and the City’de başrol oyuncusu için tasarladığı yüzüğü de satışa sunacakmış.

Burası artık benim ülkem oldu. ‘Sırbistan mı, Türkiye mi?’ diye sorarsanız, cevabım ‘Türkiye’ olur diyor İvana Sert.

“Ne Giysem” adlı yarışmanın ünlü jürilerinden birisidir.

iş adamı müteahhit Yurdal Sert ile 2004 yılında yaptığı evliliğinden “Kayon Ateş” (d.2005) adında bir oğlu vardır.

İvana Sert MAYIS 2012 de Daikin Klima reklamında oynadı.

NAMAZ KILAN ÜNLÜLER (27.11.2012 tarihli arşiv haber)

on yıllarda namaz kılan ve umreye giden ünlülerin sayısı artıyor. Geçtiğimiz yaz aylarında umreye giden yakışıklı oyuncu Tolgahan Sayışman, dün Kenan Erçetingöz'le Yüz Yüze programında 5 vakit namaz kıldığını açıkladı. 

İŞTE O ÜNLÜLER
Son yıllarda namaz kıldığını açıklayan ünlüler arasında Yok Böyle Dans, Survivor gibi yarışmalarda boy gösteren ünlü model Almeda, İvana Sert, Athena Gökhan, Seren Serengil, Murat Göğebakan gibi başka isimler de var. 

Ünlüler namaza başlama hikayalerini şöyle anlatıyor:

TOLGAHAN SAYIŞMAN: NAMAZ KILIYORUM
Geçtiğimiz aylarda umreye giden Tolgahan Sayışman katıldığı Kenan Erçetingözle Yüz yüze programında "Elimden geldiğince dini inançlarımı yerine getirmeye çalışıyorum" dedi. İnanç ve maneviyatın önemli olduğunu söyleyen Sayışman "Bu konuları konuşmayı sevmiyorum" dedi. Yakışıklı oyuncu Sayışman, Kenan Erçetingöz'ün "Namaz kılıyor musun" sorusuna ise "Evet kılıyorum" cevabını verdi.

SEREN SERENGİL: NAMAZI BIRAKTIĞIMDA BAŞIMA KÖTÜ OLAYLAR GELİYOR
Eşimden ayrıldığım dönemlerde oldukça zor günler geçirdim. Bu yüzden namaz kılmaya başladım. Kendimi o kadar iyi hissediyordum ki, her işim yolunda gidiyordu. İşlerimden dolayı namazı bıraktım ama sonra başıma kötü olaylar gelmeye başladı. Artık bıraktığım namazıma yeniden başlıyorum. Namaz kıldığım zamanlar kendimi çok daha iyi hissediyorum.'

ATHENA GÖKHAN: BUNLAR ÇOK HASSAS KONULAR
Athena Grubu'nun aykırı solisti önümüzdeki günlerde nikah masasına oturmaya hazırlanan Gökhan Özoğuz namaz kılmasıyla ilgili ''Bunlar çok hassas konular bu konulardan rant sağlıyor denilmesinden, olayların farklı yöne çekilmesinden korktuğumdan bir yorum yapmak istemiyorum. Dini inanç sonuç itibariyle herkesin iyiliği de kötülüğü de kendinedir" demişti

MURAT GÖĞEBAKAN: YARADAN'IN YASAK ETTİĞİ HER ŞEYDEN UZAK DURMAYA ÇALIŞIYORUM
Yaradanın yasak ettiği hiçbir şeyi yapmamaya, hiçbir şeye dokunmamaya çalışıyorum. Adana'da dergah eğitimi aldım. Namaz kıldığımı müziğe ilk başladığım yıllarda açıklamıştım.

IVANA SERT: MÜSLÜMAN OLMADIM AMA NAMAZ KILIYORUM
İvana Sert "Müslüman oldunuz mu?" sorusuna "Tam olarak değil. Kuran okuyorum. Bir anda, bir günde Müslüman olamazsın. Din değiştirmek için zamana ihtiyaç var" demiş,  "Hayatınızda ne gibi değişiklikler oldu?" sorusuna ise "Namaz kılıyorum" diyerek yanıt vermişti.

ALMEDA: YOK BÖYLE DANS'A KATILMAK İÇİN NAMAZA BAŞLADIM
"Türkiye'ye geldiğimde Acun Ilıcalı ile tanışıp Yok Böyle Dans yarışmasına katılmayı çok istiyordum. Ona ulaşmam hiç kolay olmadı. Ben Müslüman'ım, ama Arnavutluk halkı Müslüman olmasına rağmen pek dine bağlı değiller, ben Türkiye'de daha çok bağlandım dine. Hatta Yok Böyle Dans yarışmasına katılmak için namaza başladım ve çok şükür kısmet oldu. O günden sonra hep namaz kılıyorum."

Derleyen: memleket.com.tr

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum