İyonlarda demokratik bir düşünce ortamının olması

İyonlarda demokratik bir düşünce ortamının olması
İyonlarda demokratik bir düşünce ortamının olması onların insanlık tarihine hangi katkıları yapmasını sağlamıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İyon Uygarlığı   MÖ 1200 - 546 yılları arasında yaşamıştır. Efes, Milet, Teos, Foça, Sisam gibi şehirlerde kurulmuş uygarlıktır.

İyonlar, demokratik olarak hayatın ve devlet nizamının oluşmasında etkili olmuştur. İyonlarda demokratik bir düşünce ortamı oluşsun ve köklü hale gelsin diye bir çaba olmuştur. Bu nedenle bilim ve sanat dünyasında önemli gelişmeler olmuştur.

İyonlar demokratik düşünce ortamı kurunca elde ettikleri katkılar Thales, Pisagor gibi bilim ve felsefe adamlarının çıkmasında etkili olmuştur.

- Her şehrin ayrı bir yönetimi vardır. Bu nedenle baskıların olmaması ile oluşan demokratik ortam sayesinde gelecek şekillenmiştir. Denizcilik ve ticaret alanında çok ilerlemişlerdir.

- Yetişen bilim adamları sayesinde gelecek için temeller atılmıştır. Friglerden öğrenilen Fenike yazısına benzer bir Yunan yazısı ortaya çıkarılmıştır. Bu alfabeden esinlenerek başka alfabeler oluşturulmuştur.

- Yetişen bilim adamlarının kurduğu bilim dalları günümüzde daha büyük bir şekilde var olmaya devam etmektedir.

- Tales ve Pisagor Matematik ve Geometride birçok kuralın ve teoremin sahibidirler.

Kaynak:Eğitim Sistem

69
69
231
69
69
69
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.