İzcilik nedir

İzcilik nedir
İzcilik nedir, İzcilik çocuk ve gençlere neler kazandırır, İzcilik çalışmaları neye dayanır, İzci olabilmek için ne yapmamız gerekir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İzciliğin tanımı : Çocuk ve genci tam anlamıyla topluma yararlı, insanları seven, onlara yardım eden, doğayı ve çevreyi koruyan, vatanına yararlı, iyi bir insan olma sanatıdır.

İzcilik nedir

İzcilik, gönüllü, uluslararası, üniformalı bir gençlik faaliyetidir. Çeşitli yaş gruplarındaki çocukların ve gençlerin zihinsel, bedensel, sosyal, ve ruhsal gelişmelerine katkıda bulunan, yapıcı, yaratıcı yeteneklerinin geliştirilmesi için gerekli çabaları içeren, onları ülke kalkınmasının temeli olan bilgi ve becerilerle donatmayı hedef alan, demokratik kişilik özelliklerinin ortaya çıkmasını sağlayan, ulusal ve uluslararası tüm gençliği bünyesinde toplayan bir eğitim aracıdır.

İzcilik nedir kısaca
Cevap
: İzcilik, herkese açık, eğitimsel, üniformalı, uluslararası bir gençlik çalışmasıdır.

İzcilik çocuk ve gençlere neler kazandırır
Cevap
: İzcilik, çocuk ve gençlerin karakterini, davranışlarını, yeteneklerini geliştirir. Birlikte yaşamayı, barışı, kardeşliği, paylaşmayı öğretir.

İzcilik çalışmaları neye dayanır
Cevap
: İzcilik çalışmaları, hoşgörü, sevgi ve saygıya dayanır.

İzci olabilmek için ne yapmamız gerekir
Cevap
: İzci olabilmek için en yakınınızdaki “İzci Kulübüne” müracaat etmemiz gerekir.

1338
672
1239
400
400
400
941
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.