İzlediğiniz reklamların tüketim alışkanlığınızı etkilediğini düşünüyor musunuz

İzlediğiniz reklamların tüketim alışkanlığınızı etkilediğini düşünüyor musunuz
İzlediğiniz reklamların tüketim alışkanlığınızı etkilediğini düşünüyor musunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz

Reklam geleneksel rolü olan satışı arttırma rolünün çok ötesine geçmiş durumdadır. Reklam satış, bilgilendirme ve ikna etme işlevlerinin yanı sıra belirli bir kültürün yayılmasında da etkindir. Reklam, içerdiği işaret ve semboller ile hem ürün tanıtımı yapmakta hem de sahte ihtiyaçlar oluşturmaktadır. Bu durum tüketimi körüklemekte ve reklamı tüketim kültürünün etkinliğini arttıran önemli bir araç konumuna getirmektedir.

İzlediğimiz reklamların tüketim alışkanlığımızı etkilediği bilinmektedir. Bunun nedeni sürekli reklamı yapılan bir ürünün iyi ve güzel olduğuna inanma, kanma eğiliminin çok yüksek olduğu gerçeğidir. Bu nedenle sürekli reklamı yapılan ürünler en çok tüketilen ürünler olarak kayda geçer. Yeni çıkan bir ürünün sürekli reklamının yapılması da tüketimini arttırır.

13
9
2
6
7
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.